10\10
2022 11. kitabı
Öncelikle çok güzel bir kitaptı her sayfası dolu sıkıcı olmayan kimi zaman ağladığım kimi zaman güldüğüm Eğlendiğim bir eserdi.Nova mücadelesine ilk kitaptan devam ediyor ama bu sefer güçlerine kavuşarak,Amondan taşları aldığı zaman amonu öldürdüğü zaman çok güzeldi.AŞK konusunda kesinlikle Darenle şipleyen lerdenim,Daren başından beri novayı beklemiş gözü sadece onu gören mükemmel komik eğlenceli birisi.Novayla kimyasıda çok güzel.Arınla daha çok ruh bağı dostluk arkadaş ilişkisi olarak gördüm.En başında Aralarında aşk geçer diye düşünmüştüm ama arının arianayla olan geçmişi ve ilmekteyken veda için bile olsa onunla birlikte olması,Ariana kendini nova için ilmeğe kapattığında arının onun için her yeri süslemesi ama novada bu kadar özen göstermemesi kalbimi biraz burktu aynı şekilde novada aynı şeyi hissetti.Arianayı da anlıyorum bir yerde çünkü nova olmadan da arını seven hep oydu.Ama arının novayı sadece kendine istemesi ve Darenle gördüğünde üzülmesi sinirlenmesi saçma çünkü kendisi de arianayı seviyor.Ve kendi nigolası olan deniz kızı geldiğinde bütün ilgiyi ona verdi ve novaya yine o hissi tattırdı.Arın en başta demişti zaten novaya benim aşık olduğum bir çok şey vardır nova diye o zaman anlamamıştım ama okuduktan sonra anladım.Arın aşık olunacak bir adam değil bir çok şeyi seviyor arianayı ruh eşini ama aşk da sadece bir kişiye aşık olursun Daren gibi.Ariana da zaten arınla olan ilişkilerinde bu sebeplerden bence çok hasar gördü kısacası ondan iyi bir dost,mükemmel bir lider bir kral olur aşık bir adam olmayı beceremiyor bence.Ayriyeten novayı çok yalnız bıraktığı zamanlar da oldu mesela başlarda ışınlandıklarında nova ondan ilgi bekliyordu sarayda da ama ilmekten çıktıklarından beri pek sıcak değildi.darenle daha az zaman geçirmesine rağmen novayı o kadar ısıttıki o sıcaklığı hepimiz hissettik.
Düşünce
Krallar ve SoytarılarıN. G. Kabal · Martı Yayınları · 20227,1bin okunma