Bendeki ben gerçekten ben mi?
2022 8. kitabı
Okunma: 22 Ağustos 2022 22:40
Bu kitap Suç ve Cezadan sonra okuduğum en iyi ikinci roman diyebilirim. Bu kitabı okurken Kemal Sayar'ın "Kendin olma cesareti gösterebilme" cümlesi aklıma gelip durdu. Kitap karakterler üzerinden yerleşik algıları, yerleşik kavramları sorgulatıyor. Hayatın anlamı ne, ne uğruna yaşıyoruz, yaşamak ne demek, sevmek ne demek, asıl bencillik neydi vs… Doğduğumuz andan itibaren bize yüklenmeye başlanan kodlar, kabuller, algılar gerçekten bizi biz yapan değerlerimiz miydi? Mimar Howard’a gelen müşteriler üzerinden dahi alacağımız çok ders var. Bu kitap için sayfalarca inceleme yazısı yazılabilir. Ama artık kelimeleri ziyan ederek harcamayalım onları benliğimizde yaşatalım, hayatımıza geçirelim, kendimizi sorgulayalım… "İnsanlara baktığımda uzun süre anlayamadığım oydu. Kendi benlikleri yok, başkalarının içinde yaşıyorlar, ikinci el Hayatlar yaşıyorlar."
Hayatın KaynağıAyn Rand · Pegasus Yayınları · 20213,729 okunma
Plato film yayınlarının basımı artık yapılmadığından kitabı bu yayından(pegasus) okumayı düşünüyorum. Kitabın çevirisine dair düşünceleriniz nelerdir, Memnun kaldınız mı?
mizgin
Ben plato yayınlarını bilmiyorum. Uzun zamandır baskısını bekliyordum. Baskı çıkar çıkmaz aldım. Çeviri konusunda bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum. Bence çeviri gayet başarılı.
merhaba ; plato yayınlarının yapmış olduğu baskıyla aynı kitap mıdır ? bu konuda bilginiz var mı ? bazen yayınevleri kitapları bölüp 2-3 seferde baskı yapabiliyor.
İkinci el hayatlar harika bir değim.👌
mizgin
Ayy benim de en çok beğendiğim alıntı oldu🤗