, şu anda okuyor
440 syf.·
Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır
9.5/10 · 6,8bin okunma
GulOgrt
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla Akrabaya, yoksula ve yolda kalmış yolcuya haklarını ver, fakat saçıp savurma. Çünkü saçıp savuranlar şeytanların kardeşleridir. Şeytan ise Rabbine karşı çok nankörlük etmiştir. (İsrâ, 17/26-27)
GulOgrt
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla Onlara merhamet ederek tevazu kanadını indir ve de ki: "Rabbim!, Tıpkı beni küçükken koruyup yetiştirdikleri gibi sen de onlara acı." (İsrâ, 17/24)
GulOgrt
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır. Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır. (İnşirah 94/5,6)
GulOgrt
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla Allah, gökleri ve yeri yaratan, gökten yağmur indiren ve onunla size rızık olarak türlü meyveler çıkaran, emri gereğince denizde yüzmek üzere gemiler emrinize veren, nehirleri de hizmetinize sunandır. İbrahim, 14/32
GulOgrt
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla İman edip, salih ameller işleyen ve Rablerine gönülden bağlananlara gelince, işte onlar cennetliklerdir. Onlar orada ebedi kalacaklardır. Hûd, 11/23
GulOgrt
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla Göklerin ve yerin gaybını bilmek Allah'a mahsustur. Bütün işler ona döndürülür. Öyle ise ona kulluk et ve ona tevekkül et. Rabbin yaptıklarınızdan habersiz değildir. Hûd, 11/123
GulOgrt
Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla Mü'minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah'a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin. Hucurât, 49/10