Merhabalar...
Direkt kitaba geçeceğim. Kısa bir yazı olacak.
Ilk başta bu kitap yahudilere yapılan soykırımı anlatmaktadır. Kitap bence 10-15 yaşında olan gençlere savaşın nelere sebep olabileceğini, savaşın bir çok aile ve çocukların hayatını mahvettiğini, maddi, manevi ve piskolojik çöküntüler yaşandığını anlatmaktadır. Soykırım hakkında okuduğum bazı kitaplarda savaşı daha derinden hissettirmişti. Bu kitapta daha derinden hissettirebilirdi lakin size söylediğim gibi kitap gençlere hafif bir dil anlatımıyla savaşın bir çok hayatı mahvettiğini anlatmıştır.
Alfie diye bir başkahramanımız var. Alfie'nin babası sütçü. Alfie 5 yaşında iken almanya ile ingiletere arasında savaş çıkıyor ve Alfie'nin babası, ailesine fikir danışmadan direkt olarak gönüllü bir şekilde savaşa gidiyor. Savaş esnasında babası evine mektuplar yolluyordu. Mektuplarda sanki savaşa gitmemiş de tatile gitmis gibi yazıyordu. Ve bir zaman sonra mektupların gelmesi kesiliyor. Alfie annesinin bu mektupları sakladığını öğreniyor ve mektupları annesinden gizli bir şekilde okumaya başlıyor. Babası savaşı artık başka bir dille anlatmaya başlamıştı tatilden çıkmıştı artık gerçek savaşın içindeydi. Ve sonra yine mektupların gelmesi kesiliyor ve Alfie annesinin mektupları artık saklamadığını öğreniyor. Yani babası mektup yazmayı kesmişti. Bu sıradada Alfie ve annesi geçinmekte çok zorlanıyorlar. Alfie annesinden gizli bir şekilde ayakkabı boyamaya başlıyor. Ve bu sırada babasının savaşta olmadığını öğreniyor. Ve Alfie gizli görevine atılıyor :)
"Olduğun yerde kal, ve şimdi git"
İyi okumalar :)