Akhilleus ve onun biricik yoldaşı Patroklos
2022 3. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2022 02:17
Ah nereden başlasam bilemedim. Öncelikle kitabın konusu antik yunan, tanrılar, ölümlüler, efsaneler ve böyle bir dünyada filizlenen aşk... Yaşanan olaylar ve kitabın sürükleyici olması dışında başından beri beni kitaba çeken en önemli şey ana karakterler arasındaki duygusal çekimi hissetmemdi sanırım. Yazar bunu inanılmaz iyi bir şekilde aktarmış gerçekten. Benim için oldukça ilham kaynağı olmasının yanı sıra okurken zevkten dört köşe oldum. Sonu sarsıcı olduğu kadar tatmin ediciydi de en son yazıların hepsini bulanık görmeye başlasam da kitabı kapattığımda yüzüme tatmin olmuş o gülüş yerleşmişti. Gerek yazım diliyle gerek konusuyla gerek karakterleriyle doyumu dibine kadar tattığım bir kitap oldu. En unutulmaz ve favorilerimde yerini aldı bile. Akhilleus ve Patroklos'un aşkını, bulundukları şartlara rağmen birbirlerine verdikleri değeri asla bitmeyen sevgilerini hep hatırlayacağım. Özelikle Patroklos'un çabası sevgisi hep değerli kalıcak. Öldükten sonra bile onun itibarını düşünmesi onun hatırlarını yaşatmak için çabalamasını asla unutmayacağım :((( Yazara ve kitabı çeviren yayın evine de böyle bir eseri benimle buluşturdukları için minnetarım<3
Akhilleus’un ŞarkısıMadeline Miller · İthaki Yayınları · 202019,3bin okunma