Puan vermedi·424 syf.····Okunma: 30 Ağustos 2022 02:12 Uzun zamandır okumak için can attığım Mansfield Park’ı heyecanla okuyup bitirdim. Tabii bunda Jane Austen kitabı olması etkisi de fazlacaydı. Jane Austen kitaplarını okumaya başladığım zaman beğeni ile bitirmiş buluyorum. Bu kitaptan bir önce okuduğum kitabı da Emma’ydı. Açıkçası eleştirdiği konular bakımından ben çok benzettim. Jane Austen bu kitabında da sosyal sınıf farklılıklarını, evlilik ve evlenme çağında olan insanların davranışlarını epeyce eleştirisel anlatmış. Bir dikkatimi çeken şey ise evlilikte sevgi ve güven arayışının üzerinde durulmasıydı.
Üç kız kardeşin yaptığı evlilikler sonucu nasıl hayatlar kazandıklarını anlatmakla başlıyor roman. Bu üç kız kardeşten ikisi oldukça iyi evlilik yaparken biri fakir bir adamla evlenir. Bu evlilik sonucu dokuz kardeşe sahip olan romanın baş karakteri Fanny Price’ın bakımını üstlenmesi için teyzesi Leydi Bertham’a yani Mansfield Park’a gönderilmesini ve buradaki yaşamını okuyoruz. Fanny teyzelerine evlatlık giderken dokuz yaşında ufak bir kızdır; üstelik sessiz, sakin, çekingendir. Sör Thomas ve Lady Bertham’ın yanında yaşarken evdeki kuzenlerinden ayrı tutulmaktadır yeri. Bu evde anlaşabildiği tek kişi kuzeni Edmund’dır. Mansfield Park’a misafir gelen Crawford kardeşler Fanny’nin değerini ortaya çıkartma konusunda büyük rol olmaya başlayacaklardır.
Kitabı okuduktan sonra 2007 yapımı filmini de izledim. Kitaba fazla bağlı kalmamış fakat kötü bir film değildi. Sakin ve hoş bir filmdi. Okumanız ve izlemeniz için seve seve öneririm. Keyifli okumalar diliyorum