Puan vermedi·380 syf.····Okunma: 06 Eylül 2022 00:00 Küçük bir kasabada yaşayan lise öğrencisi Andie Bell, sevgilisi Sal tarafından öldürülmüştü. Sal hiçbir zaman tutuklanmadı çünkü olaydan hemen sonra babasına suçunu itiraf eden bir mesaj atıp intihar etmişti. Andie'nin cesedi ise asla bulunmadı. Olaydan beş yıl sonra ise lise son sınıfta olan Pippa, proje ödevi olarak kendine bu cinayet konusunu seçip olayı araştırmaya başlamaya karar verdi çünkü Sal'ın gerçek katil olmadığını düşünüyordu ve bunu kanıtlamanın tek yolu bu proje ödeviydi.
Katilli kitapları her zaman sevmişimdir. Hem beni geriyorlar hem de geceleri uyumalı engelleyecek kadar korkunç değiller.
Yanlış m kitap yazar ın ilk kitabı. Girişinde ilk kitap anne ve babama hediye gibi bir şey yazmıştı. Bir yazarın ilk kitabına göre gayet iyiydi bence ama germek konusunda çok başarılıydı diyemem. Okurken hiç gerilmedim sadece merak ettim.
Pippa, çok hoşlandığım bir karakter oldu. Inatçı, hırslı, başarılı ve mantıklı bir kız. Olayı araştırırken etik sınırları zorladığında zorladığında bile gayet zekice hareket etti. Bu cinayeti ondan başkası da çözemezdi gibi geliyor şu an bana.
Pippa'nın ailesi çok hoşuma gitti. Üvey babası ile ilişkisi mükemmeldi. Küçüklükten beri yanlarında olduğu için o da üvey babasına baba diye hitap ediyor zaten ve adamda kızı olarak kabul etmiş Pippa'yı.
Pippa'nın araştırmaları, her şeyi not edişi çok düzenliydi. Hazırladığı cinayet şemaları, olay yeri şemalarının kitaba resim olarak konulması da benim çok hoşuma gitti. Sadece algımızla değil gözümüzle de gördük bütün o çalışmaları. Bu açıdan çok hoşuma gitti.
Ayrıca Pippa'ya yardim eden Sal'ın kardeşi Ravi, kitaba renk katmış. Pippa'ya göre daha eğlenceli bir karakterdi. Yaptıkları dedektifliklere eğlence katmış. Ben Ravi'den çok hoşlandım.
Kitabın sonuna kadar çok kuvvetli bir tahminim vardı ve öyle çıkacağına da emindim ama öyle olmadı. Sonunun beklediğim gibi çıkmaması daha çok hoşuma gitti. Suçluyu tahmin etmiş olmak hevesimi kırıyor cinayet kitaplarında.
Sonuç olarak beğendiğim bir kitap oldu. Bunun filmi çekilir diye düşünüyorum. Çekilirse izlerim.