#okudumbitti
#MihailBulgakov
#KaybolmuşBirGöz
#51Sayfa
#EylülAyı1ciKitap
Selam kitapcanlar. Eylül ayına can yayınlarının lacivert klasikler serisinden bir kitapla merhaba dedim. Yazarın daha önce Köpek Kalbi kitabını okumuş ve beğenmiştim. Kısa klasiklerde yazarın kitabının da olduğunu görünce alayım demiştim. Kitap 3 kısa öyküden oluşuyor. İlk iki hikayeyi beğendim ama üçüncü hikaye için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. İlk hikaye hepsinde güzel.
Kaybolmuş bir göz nasıl olabilir diye düşünseniz vereceğiniz cevap ne olurdu? Bir insanın hastalık ya da kaza sonucu gözünü kaybetmiş olabileceğini düşünürdünüz değil mi? Hikayemizde anlatılansa bambaşka bir şey. Kitabı hastane koridorunda sıra beklerken okumam da ayrı bir tesadüf oldu. Hep iyi doktorlara , ilgili doktorlara denk gelen beni bir hayli gülümsetti hikaye.
İkinci öyküde Napolyon çıkıyor karşımıza. Bolşevikleri iktidardan kimin ve ne zaman indireceğini Napolyonun ruhunu çağırarak öğrenmek ister misiniz?
Üçüncü öykünün ana karakteri yine bir doktor. Ama kısa hikaye olmasına rağmen çok karışık bir anlatımı var. Sevemedim. Kısacık çerezlik kitaplar okumak isteyenler için tavsiye edebilirim.