#okudumbitti
#OsmanBalcıgil
#MelekTeröristFahişe
#407Sayfa
#EylülAyı2ciKitap
Selam canlar. Osman Balcıgil'den okuduğum ikinci eser oldu Melek terörist Fahişe kitabı. 1970ler Türkiyesine ışık tutan, dönemin Türkiye açısından önemli bütün olaylarına değinilmiş kitapta. Yorumlarda daha çok Manukyan ve Ermeni Terörü konularına parmak basılmış olsa da bence kitap tam anlamıyla siyasi tarih romanı özelliği taşıyor. Şöyle ki bu bahsedilen iki konu kadar dönemin hükümeti, yaklaşan seçim, Bülent Ecevite süikast girişimi söylemi ve 77 bir mayısı'da kitapta yer bulmuş. Ben bu anlamda kitaba bayıldım diyebilirim. Tarih okumaya Osman Balcıgil ile başlasaydım eminim bayılarak okurdum. Yeşil mürekkeple kalemine hayran olmuştum şimdi tüm kitaplarını okumalıyım diye bir kez daha söz verdim kendime.
Emperyalizmin egemen olduğu bir dünyada savaşların kaçınılmaz olduğunu, toplumun bazı materyaller kullanılarak nasıl manipüle edildiği soluksuz bir maceraya büründürerek anlatmış usta yazar. Bir kez daha işte bu kitabı da herkes okumalı dedim. Kesinlikle tavsiye ederim.
"Memlekette komünizm, sosyalizm bir kez umacı gibi takdim edilmiş ya, dertleri bu. Yanlış anlaşılmaktan korkuyorlar. Toplum deyince pazaryerinde toplanmış insan kalabalığını anlayan sanki kendileri değilmiş gibi"
"Bir insanı, otogarda ya da istasyonda yakalayıp eve geri götürüp döve döve çalıştırmaya devam etmek ne demek? Nasıl bir dünyada yaşıyoruz biz" 70ler Türkiyesi bve bügün de çok değişen bişey yok sanki.
"Aşk kapıyı çaldığında sakin ol. Kapıyı aç,içeriye al. Mutluluktan korkmak saçmalamaktır"
"Cehennemin en sıcak yeri, ahlaki kriz zamanında tarafsız kalanlara ayrılmıştır" İlahi konedya'dan alıntı..
"Sonra bir bakıyorsun ki vatansever ve terörist kavramları birbirinin yerini alıvermiş. Bir ülkenin teröristi, öteki ülkenin kahramanı olarak ilan edilmiş"