2022 105. kitabı
HÜSRAN CÜRM-Ü AŞK Kitap Kapak Yorumu Kitabın kapağını ve tonlamasini beğendim . Yazı fontu da güzeldi. Ama farklı bir kapak olsaydı da fena olmazdı hani Kitap Konu Yorumu Kitabımız bir inşaat binasında intihara kalkışan bir cinayet vakasına bakmakla başlıyor.. Peki ne cinayeti ,ne oldu ,kim ? Karadeniz'in asi kızı, mavi gözlü sarışın kızı Nazar Ateş. Ailesindeki boyun eğmeyen babasının annesine her şiddetinde karşı gelmeye çalışsa da başarılı olamayan . Abisi ve ablası ile aynı idealleri paylaşmıyor ama Nazar. O öğretmen olma idealleri ile yeşerdiği hayalleri sevdiği adam ile daha da güzelleşiyor. Ablası ise onun aksine iyi bir evlilik yapma idealleri kuran bir kız. Kazandığı üniversite sonucu kayıt yaptırmak için can atan Nazar sevdiği adamı da askere gönderir. Zaman malesef ona karşı hoşgörülü değildir. Eve ablası için gelen görücüler her şeyin belki de sonudur. Zengin bir aile... Bey olarak büyütülmüş, acımasız bir Hanzade... Mervan, Mervan Hanzade. O , evli iki çocuk babası. Lakin takıntılı sapantililigini aşk adın altında direten bir adam. Ve eninde sonunda istediğine ulaşıyor. Malesef ki okul ve öğretmenlik hayalleri suya düşerken Mervan'ın karısı oluveriyor. Hayat acımasız olsa da Nazar hala dik başlılığı ve asiliği ile Mervan'a meydan okuyor okumasına da hayat onun için nelere gebe haberi bile yok . Mervan ın yaptiklarini hicbir sekilde dogru bulmasam da yaşadıkları ve belki de bilmediğimiz niceleri var o yüzden ona karşı merakım oluştu. Bu ısrarları bu sert ve acımasızlığı. Beni merak ettiren bir karakter. Kitabımız 500 yakın sayfada ve o kadar akıcı ki. Yanı şöyle diyeyim . Bölüm başlarında verilen anekdotlar , betimlemeler ve anlatım kesinlikle çok güzeldi. Ben severek okudum. Karaktersel anlamda kitap resmen bir serinin giriş kısmıydı. Devamını sabırsızlık ile beklemekteyim . Nazar ile alakalı olaylar , askerdeki sevdiği , Mervan 'ın gecmisi bakalım bizi neler bekliyor.
HüsranŞeyma Yıldız Koç · Perseus Yayınevi · 202216 okunma