Puan vermedi·321 syf.····Okunma: 12 Eylül 2022 00:00 Tren ve tren yolculuklarını düşününce nostaljik bir havası oluyor nedense . Birbiri ile vedalaşan , mendil sallayan insanlar; ara istasyonlarda camdan yiyecek satmak isteyen bölgenin insanları ... Tüm bunlar tarih sayfaları arasında , filmlerde ve öykülerde kalsa da tren denilince aklıma bu görüntüler geliyor nedense .
Tren Geçti kitabında #murathanmungan farklı yazarlardan tren , istasyon temalı öyküleri derleyerek bu kitabı oluşturmuş. Kitapta otuz iki öykü yer alıyor. Sevdiğim yazarların öyküleri yanı sıra ilk defa kalemi ile tanıştığım yazarlar da oldu kitapta.
Tek bir tema üzerinde ilerleyen ve birbirinden değerli öykülerin yer aldığı kitabı çok sevdim. 2022 yılında son moda YHT ile yolculuk yaparken kitap ile de eski ve nostaljik trenlerin tadını çıkardım.
" Çünkü hayatta bir Huda'nın bir de Devlet Demir Yolları'nın işine karışılmaz. Zira ıskalanan yaşamlarla, rötar yapmış trenler bir elmanın iki yarısı gibidir."