2022 127. kitabı
#KEMALYERİ #naimbabüroğlu #inkilapkitabevi . "Mustafa Kemal'in doğum yeri KEMALYERİ 'dir , sözü çok anlamlıdır. KEMALYERİ,onun Arıburnu Cephesi'nde ,ilk savaşlarını yürüttüğü gözetleme yerine verilen isimdir. " . Emekli Tuğgeneral ve öğretim üyesi Sayın #naimbaburoglu nun " KEMALYERİ " adlı kitabını böyle özel bir günde paylaşmak istedim zira bugün #30AgustosZaferBayramı . Tarihçi olmam vasfıyla Çanakkale Cephesi ile ilgili bir çok kitap okumuşluğum mevcut olsa da bu kitap beni bir hayli etkiledi duygusal olarak . Belgesel - anlatı olarak geçsede yazım dili #roman okuyor hissi uyandırıyor ve cephede yaşananları bir kere daha zihnimde canlandırmama sebep oldu . Bunda elbette Naim Paşa 'nın askeri bilgi ve birikimi ile cepheyi çok iyi biliyor oluşu ana etkendir . 9 ay 13 gün Çanakkale Cephesi'nde Atamız ile siperde yer alıp silah arkadaşlarından biri olmuşcasına yazılan satırlar cepheye dair belgelerden yararlanmanın çok daha ötesinde bir donanıma dikkat çekiyor. Çanakkale Cephesi'nde Mustafa Kemal'i yok sayarak tarih sahnesinde değersizlestirme argümanlarına inat okuyalım ve okuyalım . Balkan Savaşlarını ,Enver Paşa'nın Alman hayranı siyasetini,1.Dunya Savaşını, Cepheye Alman Komutanı atanışını, Arap Alayının cepheden kaçışını ,57. Alay komutanı Yarbay Hüseyin Avni Bey'in şehadetinin yarattığı üzüntüyü, ve cephe sonrası gelişmeleri okumak açısından oldukça güzel bir seçim olacaktır bu kitap . Ve ne kadar anlatsam biraz eksik . Tavsiye ederim
KemalyeriNaim Babüroğlu · İnkılâp Kitabevi · 202074 okunma