Merhaba..
Bugün sizi #diyarbakır 'a götürecek #benûsen kitabı ile geldim. Diyarbakır surlarını konu alan yazarımız merak edilesi bir kurguda katmış içine aynı zamanda, hãl böyle olunca keyifli bir kitap bizleri beklemiş oluyor.
O zaman konusu gelsinn.
Üniversite öğrencisi olan Yahya babasının ölüm haberini alır. Cenaze için İstanbul'dan Diyarbakır'a gider. Babasının arkadaşları karşılar Yahya'yı.
Babası taş ustasıydı Yahya babasının dükkanını satıp hem okuluna devam etmek hem de sevdiği kızın yanına gitmek ister ama işler onun istediği gibi gitmez babasının yaptığı son eserin üstündeki örtüyü kaldırır ve farklı bir zamana gider. Nereye mi? Artuklu Dönemine
Melik el-Salih'in adamları Yahya'yı yakalar. Babası ile beraber burç yapmasını ister Hükümdar.
Neee babası ölmedi mii demeyin bana
Onu da okuyunca görün artık. Devamını okumanızı çok isterim.
Ayrıca kitap içerisinde yeni bir dille de karşılaşabilirsiniz. (merak etmeyin Türkçesi mevcut)
Yeni deneyim her zaman iyidir.
Ki #benûsen ile ilgili değişik bilgilere de ulaştım. Diyarbakır'da sur, mekan ve sokak adının dışında bir fotoğrafçı amcanın adı olduğunu, aynı adı taşıyan bir kitabın daha olduğunu ve bir çikolata adı olduğunu öğrendim. (bayağı lezzetli görünüyordu)