·263 syf.····Okunma: 04 Ağustos 2022 20:22 “Ama Şebnem hâlâ bu kesişmenin en karanlık noktasıydı. Hikâyenin edilgin karakteri attığı adımla başrole yükselirken, yarattığı karanlıkla aydınlığı hükümsüz kılmıştı.”
Bünyamin, Ersin ve Selda… ortak noktaları Şebnem. Kim bu Şebnem? Bu insanların Şebnem ile ne alakası var ve neden Şebnem’den bu denli etkilendiler?
Şebnem’in annesi ile Selda’nın babası kuzendir. Ersin ise Şebnem’in amcasının oğludur. Trende garsonluk yapan Bünyamin’in Şebnem ile herhangi bir kan bağı yoktur fakat Şebnem’i dergide görür görmez gönül bağı kurmuştur.
Üçünün ortak noktası Ankara’dan İstanbul’a giden trene binmek ve derginin o ay yayınlanan sayısında Şebnem’in fotoğrafını görmektir. Akabinde kendi içlerinde başlayan, tıpkı kar sebebiyle uzayan yolculuk gibi uzayan bir hesaplaşma…
Yol boyunca her birinin zihninden bir Şebnem görüyoruz fakat Şebnem’i hiçbir zaman göremiyoruz, neyi neden yaptığını bilemiyoruz.
Ersin, kuzeni ve ilk aşkı olan Şebnem’in fotoğrafını gördüğünde çok kızıyor, çok acı çekiyor, kıskanıyor ve geçmişte yaşanmış yarım kalan aşkını hatırlıyor.
Selda ise Şebnem’in böyle bir şeye cesaret edebilmesine çok şaşırıyor. Şebnem’in cesareti Selda’yı epey etkiliyor ve kendisinin neden bu denli cesur olamadığını sorguluyor. Biraz Şebnem’e özeniyor, biraz Şebnem’i kıskanıyor.
Yolculuk bu üçlüyü daha bir yakınlaştırıyor ve Selda ile Ersin trenin lokanta kısmına geçerek tesadüfen karşılıklı oturuyorlar, Bünyamin de onlara servis yapıyor.
Ve an geliyor, yüreklerini bu denli dolduran Şebnem mevzusu dile getiriliyor, koyu bir sohbete bürünüp Şebnem’le olan anılarını anlatmaya başlıyorlar, aynı zamanda o fotoğrafları neden çektirdiğine dair bir sebep arıyorlar.
Trenin gara ulaşmasıyla son buluyor kitap fakat karakterlerin içindeki mesele hâlâ devam ediyor.
Ayfer Tunç’un kalemiyle tanışmama vesile olan Kapak Kızı serinin ilk kitabı ve ben çok beğendim. İkinci kitap Şebnem’in ağzından ve ben kitap boyunca hakkında bir şeyler duyduğum Şebnem’i tanımayı çok istiyorum.