Selamlaaar :)
Bol spoili bir inceleme olacak!
Size Sinem İşler 'e ait olan Denize Karşı kitabı ile geldim.
Şems-i Tebrizî' e ait bir alıntıyla başlamak istiyorum. İnceleme bitince neden bu alıntıyı paylaştığımı anlayacaksınız.
"Hakk’ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?"
Eveet şimdi geçelim kitaba.
Ana karakterimiz Deniz ile başlıyor kitap.
Düğüne 1 hafta kala, düğünden sonra kalacakları evde nişanlısının kendisini aldattığını öğreniyor.
Ve hemen İstanbul'u terkedip, tayinini istiyor. Muğla Gökçek'e yerleşiyor ama bir eve değil tabi ki bir otele.
Tabi tesadüf bu ya, otel tadilata giriyor Deniz ile anlaştıktan sonra.
Tabi böyle bitmiyor otelin müdürü İbrahim Bey; arkadaşı olan Şahin'in oteline yerleştiriyor
Deniz'i mahcup olmamak için.
Bundan sonra başlıyor herşey.
Otelin sahibi olan Şahin'in bir oğlu var, Murat.
Şahin Bey'de aynı dertten müzdarip, o da aldatılmış eşi tarafından ve boşanmışlar.
Deniz'in hanımefendiliği ile seviliyor otel personeli tarafından.
Yemeklerde de bol bol Şahin ve Murat ile karşılaşıyor.
Tabi Murat, Deniz'e hemen ısınıyor ve ona annaa demeye başlıyor :)
Sonrası düğün dernek :)
Yani anlatmaya çalıştığım şu Deniz ve Şahin aldatıldıklarını öğrendiklerinde kahroluyorlar ama daha sonra çok daha mutlu oluyorlar.
"Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir, diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?"
Herşey çok hızlı gelişiyor ve okurken sıkılmıyorsunuz.
Ben Şahin ve Deniz'in hikayesini beğendim, bence siz de beğenenilirsiniz.
İyi okumalar efenim :)