2022 570. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2022 13:50
Selamlaaar :) Bol spoilerle buradayım. Sizlere Bennu Yar 'ın, Bir Tutam Aşk kitabı ile geldim. Öncelikle ana karakterleri tanıtmak ile başlayayım. Zeynep, ailesinin isteği üzerine hukuk okumuş ve avukat olmuş bir kız. Ailede babasının ailesi avukat olduğu için babası da bu konuda baskıcı. Baskıcı demişken yaptıklarını anlatıyorum hemen; Hukuk oku diye ısrar etmişler ve sevgilisinden de ayırmışlar. Hep yanımızda dursun, uzağa gitmesin diye düşünüyorlar. Bu konuda birseyler eklemek istiyorum. Baskıcı ve otoriter anne baba tutumu ile büyütülen çocukların kişilik özelliklerine bakıldığı zaman çoğunlukla özgüveni zayıf, ürkek, çekingen, her işte dikkatli olmasına rağmen yine de kendinden emin olamayan bireyler oldukları görülmektedir. Aynı zaman da başkalarının etkisi altında çabuk kalabilir ve kendi isteklerini dile getiremezler. Bunun yanı sıra kendilerinden güçsüzlere karşı saldırgan davranışlar gösterebilirler. Mükemmeliyetçi yapıları gelişir ancak kendilerini hiçbir zaman başarılı bulmazlar ve  sık sık kendilerini eleştirirler. Yabancı olan her şeye güvensizlik duyar, dünyayı tehdit olarak görebilir. Düşünceler de katılık ve otoriterlik geliştirebilirler. Kitaba dönüyorum hemen. Zeynep, hukuk okuduğu halde hayallerinin peşinden gidiyor ve aşçılık okuluna başvuru yapıyor ve ailesinin desteğini az da olsa aldığı okulda eğitim almaya başlıyor. Ama İstanbul'un genel sorunu olan ev sorunu çıkıyor ortaya kiralar fazla, evler afedersin köpek bağlasan durmaz ama kiraları yüksek. Zeynep ile arkadaşı Derya, yeni ev arayışına giriyorlar ama İstanbul gibi bir şehirde tek kişinin çalışmasıyla olmuyor ve Zeynep işe giriyor ama o işe alınma bölümü olaylı tabi kiiii :) Zeynep girdiği iş yerindeki şefi olan ama aynı zamanda patronu olan Kerem ile duygusal bir bağ kuruyor. Olaylar buradan sonra başlıyor tabi ki. Kitap güzel, konusu güzel. Ama benim tarzım değil çok fazla uzamış sanki olaylar bitmiyor. Ben daha çok aksiyon istedim ama hızlı bir ilişki olsa daha güzel olurdu. II. kitap mı var acaba dedim orada mı evlilik var, o derece yani. Kitaba puanım 8/10 İyi okumalar efenim. :)
1000k
Bir Tutam AşkBennu Yar · Martı Kitabevi · 2016296 okunma