2022 183. kitabı
Okunma: 06 Ekim 2022 19:21
Sevgili kitap sever ve okuyucu dostlarım; #gününkitapönerisi nde Kadran Yayınevi neden çıkan @tutsunomer40 @omertutsun_almila #almila kitabından bahsetmek istiyorum. #kitapkonusu #kitapyorumum Özbekistan Tanrı Dağları nda soyları Oğuz Türkleri ne dayanan bir köy. Burada yaşayanlar hem şanslı hem de tehlikeye açık. Doğal yaşam içinde sağlık sorunları bazen şifahane gerektiriyordu. Küçük hastalıklarla baş eden köyün bilgesi bazen çaresiz kalıyordu. Aytışan 'ın babası Darga da o daha çocukken çürüyen iltihaplı dişinin ağrısına dayanamıyor ve Hatme Dede 5 gün bekleyelim çekmek için dese de kendi çekiyor. Ne yazık ki kana karışan iltihap dağ gibi adamın ölümüne sebep olur. Geride kalan karısı Gökçil acısını içine gömer ve oğulları ile yaşamını sürdürür. Aytışan 'nın kardeşi Sabutay ayağı tuzağa sıkıştığı için kesilir. Çok sancılı günlerdir. Büyürler ve hayvancılık ile uğraşan köyde koyunlarını otlatmaya giderler. Aç kurtlarla uğraşırlar. Arkadaşı Bertuğ ona ihanet eder ve korkarak kaçar. Babasının öğretileri ile hiç kıpırdamadığı için kurtulur. O günden sonra ise Bertuğ kaybolur, evlidir ve karısı Almila evin gelini olarak kalmıştır. Aytışan rüyalarında çok güzel bir kız görmektedir. Değirmen gittiği bir gün bir karşılaşma olur ve onun Almila olduğunu anlar. Öyle bir aşk çıkmazına girer ki ne yaptı sizce? Askere gitmesi de gerekiyor çünkü devlet askerlik zamanı bu köyü unutmuyor. Dönem romanları okumayı sevenlere kesinlikle #tavsiyeediyorum
AlmilaÖmer Tutsun · Kadran Yayınevi · 20226 okunma