"Hakkâri'de geline düğüne 5 kilo altın, Damada 5 milyon lira takıldı." 〰️🔹 Şimdi alınıp konuyu başka yerlere çekmeyeceksiniz 1 soru sormak istiyorum.O yörelerde bu kadar zenginler varsa neden köy okulları hala bu durumda,neden sürekli yardım toplanıyor kütüphanesi,ihtiyaçları için? Çünkü başka illerde de az çok bu işler zenginlerin yardımlarıyla dönüyor. #alıntı Yerinde tespit👍⭐ Yoruma buyuralım Dostlar.. 👇🙂
4.084 Gösterim
Gelirin ne kadar adaletsiz dağıtıldığının bir göstergesi aslında. Hakkari'nin yüzde 90 dan daha fazla kesimi orta gelir ve aşağı seviyesinde . Üst sınıf sayilabilecek kişilerin düğünudur size gösterilen. 😉
Aynen öyle.. 🙇🕊️
İstanbulda multi milyonerler var Ankara da da multi milyonerler var ama oralarda da MİLYONLARCA sefalet yaşayan insanlar var. Neden acaba. Ülkenin batısı refah ve zenginlik için de doğusu ise sefalet içinde öyle mi? Yaşadığınız ülkeyi biraz daha tanıyın lütfen. Siz hala gelir dağılımının eşitsizliğini öğrenemediyseniz başka bir şey anlatmaya gerek yok.
Değerli Dostum, hassasiyetini anlıyorum. Maalesef kapitalist sistemde yaşıyoruz. Zengin çok zengin fakir ise çok fakir. Hani aslında tartışmak yerine nasıl söylenir? Herkes kendi kapısının önünü süpürür misali, bulunduğu yerin eğitimini ilerletmeye zenginleştirme çalışsa, bana çok daha farklı olur gibi geliyor. . Bir söz vardır. Birlikten kuvvet doğar, diye.. Aslında insanlar değişim için ilerlemek için bir olmalı, hep birlikte hareket etmeli. Zengin köy ağlarının veya varlıklı insanların eline bakmamalı..
İnsanların iyilikten çok gösterişe. Eğitimden çok cehalete önem vermeleri diye düşünüyorum. Her yerde böyle ama buralarda sıkıntısını yaşadıkları okul ve hastane yerine böyle gereksiz işlere yönelmeleri ve kendileri ile çocukları için bir şeyler yapmamalarına anlam veremiyorum.
Çocuk işçilik oralarda çok yaygın. Okuyupta ne yapacak, mantığı var sanki. Ama temennim İnşallah düzelir. Dilerim, Çocukların kendilerinden sonra gelecek nesil olduğu tez zamanda fark edilir. 🤲😇🕊️
Diğer bir sebebi de bana göre gelenek( gelen/ek) lere bağlılıktan kaynaklanan öncelik gösterişli törenlere verdiğimiz değer , eğitimi ikinci hatta 3 üncü plana atıyor ...
Olabilir, ama kesinlikle o zihniyet değişmeli.. 🕊️🙇
O zaman devleti fes edelim işi kendi aramızda halledelim Sama
Halk arasında bir söz vardır: Her şeyi devletten bekleme, diye. Birlik olup takım çalışmasıyla toplum, kendi sorunlarını çözebilir, diye düşünüyorum. 🕊️😇
Daha onemli problemlerimiz var ezberci egitim sistemi gibi
Neresin tutarsan tut, elde kalıyor. Reform lazım.. 🙇🕊️