Kapak Tasarım Yorumu
Kapak Tasarımı sevdiğim ve beğendiğim şık bulduğum bir kapaktı.
Kitap Konu Yorumu
Konumuz ise yıllardır Osmanlının elinde olan Ege Adalarının zaman içerisinde Yunanlılar ile münasebeti ve 1923 mubadesi ile Turkiyedeki Rumlar ile Yunan topraklarındaki Türklerin yer değiştirmesi ve daha 10 yaşlarında topraklarından koparılan hayatlar.
Şehzade Bey simdilerinde 81 yasında bir adam ve zamanında babası daha 10 yaşlarında iken Ayvalıktan Dikiliye gelen ailesinin ona bıraktığı arazinin küçük bir kısmında yaşayıp gitmekte.Ve şimdilerde yazlıkların arasında kalan bir de on dönümlük arazisi mevcut.
Şehzade Bey zamanında hanımı ile evlenmiş ve iki çocuğu dünyaya gelmiş. Bu çocuklarından birini askerde vatani görevinde iken kaybetmiş ve eşide acısına dayanamayıp vefat edince diğer oğlu ile kalakalmış, ve torunu Murat ile de.
Murat 'ın sevdalısı Burcu da vardı ki asker yolu gözlüyordu. Sehzade Beyin ise tek düşüncesi asker yolu beklediği torunu değil arazisinin peşinde olan kişiler de vardı.
Güzel ve özenli bir anlatım ile birlikte aslında günümüz mülteci sorununa , Murat ve sevdalısı olduğu Burcunun aşklarını naif bir şekilde okudum.
Yazarımızın kalemine emeğine sağlık. Başarıları daim olsun.
#linzayayinlari #geridekalanlar #erhandemirkoparan