2022 13. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2022 00:46
Mutsuz, sevgisiz, birbirinden nefret eden bir ailede dünyaya gelen Sierva Maria.. Ne annesi Bernarda tarafından ne de babası Marki Ygnocia tarafından hiç sevilmemiş ve hatta annesi onu görmemek için evin hizmetçileri(Afrika'dan getirilen köleler) ile yaşaması için evden gönderilen kız çocuğu. 12. Yaş gününde köpek tarafından ısırıldıktan sonra ancak kendi evinde bir odası olabilmiş. Elbette kitap bize dönemin karanlığını da yansıtıyor. Engizisyon mahkemelerinde insanların işgencelere maruz kalıp, yakılarak öldürüldüğü bir dönem. Sierva Maria'nın kuduz teşhisini Dr. Abrenuncio koyuyor lakin Marki bir çare aramak için Piskopos'a gittiğinde kızının Manastıra kapatılması kararını onaylanarak kızının ölüm fermanını imzalıyor aslında. Burada çeşitli cin çıkarma ayinleriyle kızın iyi olacağını düşünüyorlar. Baş piskoposun yardımcısı olan Delaura ilerleyen süreçte önce acıma duygusuyla yaklaştığı kıza aşık oluyor. Aslında hem dönemi yansıtan bu kitap hem de asıl hastalığın sevgisizlik ve mutsuzluk olduğunu da bize anlatmaya çalışıyor. Keyifle okuduğum bir kitap ve elbette tavsiye ediyorum.
Aşk ve Öbür CinlerGabriel Garcia Marquez · Can Yayınları · 202510,1bin okunma