ZeniVisnella
Saklı diyarlar, özgün ırklar, mentalist güçler…
Yalnız bir kraliçe, nefes kesen bir hükümdarlık! VISNELLA ZÜMRÜT KRALİÇE I: RUA ELFLERİ, SU ALTI BİLGİÇLERİ VE CILEE PERİLERİYLE TANIŞMA; macera, entrika, aşk, savaş ve çok daha fazlasının yer aldığı heyecan verici bir hikâyenin ilk serisi. Zihnin sınırlarını zorlayan mentalist Thymvorlar; sıra dışı dünyalarında ne kadar ileri gidebilirler? Bilgiç Lilicalılar, leylak Su Altı diyarlarında tüm diyarların sırlarını barındırırlar. Rua Elfleri elmasların ışıltısında dans ederler. Cilee Perilerinin diyarında gökkuşakları masumlar için belirir.
YORUMUM;
Fantastik türünde okuduğum nadide parça oldu kesinlikle A'dan Z'ye her detayı ince ince işlenmiş bir kitaptı. Okurken büyük keyif aldım. Heyecanın sonuna kadar devam ettiği, ilk kitap olmasına rağmen oldukça güzeldi.
Normal serilerde rastlanan ilk kitapta anlatımın uzun tutulduğu ve bu nedenle kitabın yavaş ilerlediğine şahit oluyordum. Ama Visnella tam tersiydi evet serinin ilk kitabıydı, tezat olarak bir o kadar heyecanlı ve aksiyonlu geçti. Size biraz içeriğinden bahsetmek istiyorum. Tamamıyla bu dünyadan farklı bir evren vardı. Fantastik türünün en önemli özelliği bu bence. Yaşadığımız dünyaya ait izler bulmamak.
Mistik güçler, insanlar, kulanılan terimler, tabiatın kendisini şekillendirmesi her bir detaylı özenle işlenmişti. Visnella Zümrüt Kraliçe adayı, güzelliği ile insana konuşmayı unutturacak olan Kraliçe hakkı olanı almak için bütün cesaretini ve bilgi birikimini kullanmaya hazırdı. Abisiyle arasında olacak olan kardeş Savaşı'ndan çok abisinin hırslarına yenik düşmesinin bedelini görecekti ve Visnella'da bu bedelden en az yarayla çıkmak için Dua elfleri, su altı bilgiçleri ve Cille perilerle tanışacak; onların desteğiyle kendi tarafını güçlü tutacaktı.Abisi Vonelin kendisine karşı olan tutumunu ve kıskançlıklarının farkındaydı, biliyordu sonunda adaletin sağlanamayacağını. Vonelin kıskançlığı artık zarar verme boyutuna ulaşmıştı taht için yapılacak olan düelloda Vonel hırsına ve kibrine yenik düşüp kardeşine zarar vermesiyle başlıyor her şey.
Bu başlangıç bir savaşın çanlarını çaldırmaya yetmişti. Visnella 3 ırkin müttefik olması için her şeyi yapmaya hazırdı. Rua elfleri, Su altı bilgiçleri ve Cille perileri ile tanışıp onları olası durumda yanında istiyordu.
Ve beklenen savaş sahnesi hazırlanmıştı. Gezegende yer alan her canlı barış ve huzur istiyordu Aydınlık istiyorlardı. Ama Vonel Karanlık tarafa geçmiş ve Karanlığı zümrüt diyara getirmişti. İdente'nin barış yanlısı ve hep aydınlığın içerisinde yaşayan halkı ise alışılmadık ama barışçıl bir savaşa dönüştürecekti. Aydınlığın ve Karanlığın savaşında nasıl stratejiler uygulandı? Vonel Visnellaya karşı elinde nasıl bir koz bulundurdu? Visnella kimler ile beraber girdi düelloya? Savaşın galibi kimdi? Ve savaşa sonradan dahil olanlar kimlerdi? Soruların her birinin cevabı Visnella'da.