Işık saçan tanrılar
2022 27. kitabı
Okunma: 22 Ekim 2022 00:41
Nasıl başlasam bilemiyorum. Bence anlatmama da gerek yok çünkü dört dörtlük bir kitap. Yorum yaparak büyüsünü bozarım diye de korkuyorum. Herkesin şifa bulduğu bir şehir ve ışık saçan bu ışıkla herkesi iyileştiren insanların olduğu Elantris. Bir gün ışığını kaybediyor ve insanlar artık hastalıklı gibi görünüyor. Ve Elantrisin tüm ihtişamı kayboluyor. Bu olaya shaod deniyor. Bu lanete sadece Areller ve Teodlar yakalanıyor. Yavaş yavaş insanlar şehre hapsediliyor. Girerken bir erzak veriliyor. Ve sonra açlığa terk ediliyorlar. Kral oğlunu Teod prensesi Sarene ile evlendiriyor. Anlaşmalı evlilik gibi ama tam prenses şehre gelecekken bu katı kuralları getiren kral bir sabah oğlu Raodenin shaoda yakalandığını öğreniyor. Ve kral gizliden onu elantrise yolluyor. Herkese de oğlunun öldüğünü söylüyor. Raoden elantrise ayak uydurmaya çalışırken, prenseste hem dulluk çilesini gerçekleştirmeye hem de ülkeyi Wyrn tarafından gönderilen Hrathenden kurtarmaya çalışıyor. Bunun için asilleri etkilemeye çalışıyor. Ve olaylar bu şekilde devam ediyor. Unutup tekrar okumak isteyeceğim kitaplar arasına girdi Elantris. Brandon sanderson kalemine sağlık enfes bir kitaptı. Elantris Brandon Sanderson
Fantastik
ElantrisBrandon Sanderson · Akılçelen Kitaplar · 2021789 okunma