2022 133. kitabı
Dare kız kardeşlerden en büyüğü olan Passion sonunda aşkı Langley Kontu Mark Hawkmore'da bulmuş ve evlilikle sonlanan hikayeleri, Passion'un hamileliğiyle taçlanmıştı. Passion'un ortanca kızkardeşi Patience'de kız kardeşinin yanında kalmakta ve dünyaca ünlü çello hocasından ders almak için Londra'ya gideceği günü beklemektedir. Nitekim gecenin bir yarısı, hakkında çıkan skandal nedeniyle oldukça zor günler geçiren Matthew Hawkmore'la paylaştığı bir öpücük, Patience'in hayatını değiştirecektir. Matthew, gayrimeşru doğumuyla ilgili gerçekler ortaya çıkınca, cemiyetteki itibarı düşmüş ve işleri de kötüye gitmiştir. Tüm bunların üstüne hayatının aşkı dediği nişanlısı tarafından terk edilmiş ve eski nişanlısının babası nedeniyle de tüm işleri ters gitmeye başlamıştır. İntikam peşinde koşarken, Dare kız kardeşlerin ortancası olan Patience'e karşı hissettiği arzunun önüne geçemez. Matthew intikam almakla Patience'i elde etmek arasında giderken, Patience'de geçmişin acılarından kurtulmak için seçtiği özgürlüğü ile Matthew arasında kalmıştır. Yazarın kalemiyle Tutku romanıyla tanışmış ve sevmiştim. Ama Tutku romanı için +18 değil +30 olduğunu belirtmiştim. Yine Matt karakterini çok sevdiğimi ve ona ne olduğunu keşke öğrenseydik demiştim ve bu kitapta o merakım fazla fazla giderildi. Zira Matt'de ne cevherler gizliymiş de haberimiz yokmuş. Tutku'da centilmen, saf aşık diye bildiğim Matt'in içinden bir zamanlar oldukça popüler olan Gray karakterimiz çıkınca ufak çaplı bir şok geçirmiş olabilirim. Zira onun gibi birinin hiç o şekilde bir fantazisi olacağını düşünmezdim. Evet romanımız her ne kadar historical romance olsa da bildiğimiz grinin elli tonu modundalardı. İşin gerçeği bu efendi köle muhabbetini hiç anlamıyorum ve bazı yerlerde çok sinirlendim ama Patience hoşlandıktan sonra bize laf düşmez sanırım :D Klasik yetişkin içerikli bir kurguydu ve cinsel içerikli kısımları bir kenara bırakırsak hoş bir hikayesi vardı. Tek sıkıntım Matt ve Patience arasındaki ilişkinin çok hızlı ilerlemesiydi. Bir de sonuyla ilgili bazı olaylar çok hızlı gelişti. Bu kitapta favori karakterlerim kendileriyle çok az karşılaşsak da Farnsby & Asher kuzenlerdi. Bana Weasley ikizlerini hatırlatan bir yanları vardı ve her şeye iddiaya girmeleri çok komiğime gidiyordu. Ve Lord Fitz Roy'u da unutmamak gerek. Matty Hala gibi ben de onu Dare kız kardeşlerin en küçüğü olan Primrose'la olur mu diye düşünmeden edemedim. Yalnız Matty Hala gerçekten her eve lazım. Kadının evlendirmediği kimse yok. Umarım 3.kitap da çıkar da Dare kız kardeşlerin son hikayesini de öğreniriz. Bazı yerlerde çok sinir olsam da ve itiraf edeyim bu efendi köle fantazisinin mantığını hala çözememiş olsam da genel olarak Sabır'ı sevdim. Yetişkin içerikli historical romance severlere tavsiye ederim. Ben hem Tutku'yu hem Sabır'ı Koridor yayınlarından okudum. Sanırım Nemesis yayınları çıkarmış sonrasında ama duyduğum kadarıyla orada biraz sansürlenmiş kitap. Artık hangi yayınevinden okumak istersiniz o konuda tercih sizin.
SabırLisa Valdez · Nemesis Kitap · 2019167 okunma