Sevginin Gücü Her Zaman Bir Yol Bulur
Hayatınızdaki tüm olumsuz durumları değiştirebilirsiniz ama bunu kötü duygularla yapamazsınız. Duruma farklı tepki vermelisiniz. Olumsuz tepki vermeye devam ederseniz kötü duygularınız olumsuzluğu büyütür ve çoğaltır. İyi duygular verdiğinizde olumluluk büyür ve çoğalır. Olumlu bir hale gelebileceğini hayal bile edemeyeceğiniz belirli durumlar bile sonunda olumlu hale gelir. Sevginin gücü her zaman bir yol bulur!
Sayfa 185 - ARTEMİS, 1. Basım, Temmuz 2011·Kitabı okudu
Gnosei Seauton
Hayatımızdaki olumsuz durumları değiştirebilmek, onları kişisel ele almamayı da gerektirir. Yani kendimizi olumsuz durumun dışında tutabilmeli, onunla özdeşleşmemeliyiz. Böylece olumsuz tepki vermeyiz kolay kolay. Diye düşündüm, düşünüyorum.
Gnosei Seauton
Kötülüğün kötülüğü ortadan kalldıracağını öngörmek çok zor. Bu yüzden yüce gönüllü insanlar kötülük edene iyilik yapmamızı önerirler. Yeri zamanı, gereği oluştuğunda (hele bir de talep varsa) bize zamanında kötülük yapana iyilik yapmaya, o yapmış olduğu kötülüğü engel yapmamaya çalışmalıyız. Bunun için onu affetmiş olmamız da gerekir. Bu (iyilik) herkes için iyi olacak, belki de kalpler ve zihinler olumlu anlamda değişecektir. Diye düşündüm, düşünüyorum. .