Güllerin Vedası'nı ilk kez lise yıllarımda çok sevdiğim bir dostumun tavsiyesiyle okumuştum. O yıllardaki samimiyet ve heyecanımız zaten bambaşkaydı fakat bu kitap tek başına bende bir şeylerin değişmesine sebep olmuştu, yeri ayrıdır; o yüzden ara ara tekrar okuyarak hatırlatırım kendime unutulmaması gerekenleri.
Kitabın yazarı şehid Bahattin Yıldız... 80'li yıllardaki İslami mücadelenin öncülerinden, çok büyük gayretler ve fedakarlıklar göstermiş, Sovyet işgali döneminde Afganistan cihadına katılarak önce gazi, yıllar sonra ise İHH ile yetimler için gittiği Afganistan'da bu sefer şehid olmuş bir büyüğümüz... Kendisini burda ne kadar anlatsam eksik kalır, hayatı ve eserleri okunmalı. Afganistan Cihadı'ndaki hatıralarını anlattığı Cihad Günlüğü ayrıca kıymetli.
Güllerin Vedası'na gelecek olursak... Kitapta Türkiye'deki İslami mücadeleden, Bosna Cihadı'na, Tacikistan'dan Afganistan'a kahramanlık, fedakarlık ve şehadet hikayeleri anlatılıyor. Kurgu değil, yaşanmış hikayeler; Bilal Yaldızcı'dan Fuat Çağlar'a gençliğinin baharında, binlerce kilometre ötedeki kardeşleriyle omuza omuza çarpışıp şehid olan yiğitlerin hikayeleri... Okurken yüreğinizi titretecek, heyecanınızı tazeleyecek, minnetle gözyaşı dökeceğiniz bir kitap. Bir çırpıda okunsa da; en yüksek dağlar aşıldı, en çetin çarpışmaların ortasında kalındı, anadan yardan ayrı düşüldü, yoldaş şehid verildi ve öyle yazıldı bu kitap. Sırf vefa gereği, alınıp okunmalı eşe dosta hediye edilmeli. Bu hikayeler unutulmasın, anlatılsın ve anlaşılsın; ümit ve bereket olsun diye inşaallah.
Güllerin VedasıBahattin Yıldız · Özgün Yayıncılık · 1996146 okunma