Uzak Doğunun Mitlerinin Batıya açılan kapısı ''Kvaidan''
2022 14. kitabı
Okunma: 27 Ekim 2022 00:00
Batılı yazarımız Japon mitlerinden çok etkilenmiş ve Japonya'da geçirdiği zaman boyunca bu mitler hakkında çeşitli kaynaklardan bilgiler edinip, bazılarını olduğu gibi, bazılarınıysa kendi diliyle kaleme almış. Japon mitleriyle bezenmiş kitap Çin mitlerinden de nasibini alıyor. Bu hikaye ve efsanelerin kitapta büyük bir alan edinmesine ek olarak. Bazı böceklere dair incelemelerde de bulunuyor. Yazarın en iyi yaptığı şey ise Karıncalar üzerinden anlattığı ''İdeal Toplum Düzeni'', okurken mest oldum ve ara ara açıp bakmakta fayda var diye düşünüyorum. Onun haricinde kitap, Japon Kültürünün ve Tarihinin fazlasıyla etkisi altında kaldığı peri, cin ve ruhlar ile ilgili hikayelerden oluşturulduğu için bu konulara dair merakınız veya okuma isteğiniz varsa nokta atışı olabilecek türde bir eser niteliğinde denilebilir. Dipnot- Ünlü Japon yönetmen Masaki Kobayashi tarafından beyaz perdeye de uyarlanmıştır. ''Kwaidan'' ismi ile filme ulaşabilirsiniz. Kitabı okuduktan sonra izlemenizi tavsiye ederim.
Fantastik
Kvaidan: Tuhaf Şeylere Dair Öyküler ve İncelemelerLafcadio Hearn · İthaki Yayınları · 20221,829 okunma