Selam ☻ Siz bir Yalancı mısınız? Yabancı mı? Okurken hem merakta bırakan hemde çok eğlendiğim bir kitapla geldim. Konusu şöyle;
...
“ Kitabın giriş bölümü bir cinayet ile başlıyor.
Daha sonra 4 ay öncesine geri gidiyor ve mezuniyet gününe doğru ilerliyoruz.
Peri lise son sınıf öğrencisi. Okulunda zorbalığa uğrayan ve her zaman dışlanıp dalga geçilen bir kız. Ve en büyük düşmanı da okulun sahibinin kızı Bade Güneş. Peri okuduğu güneş kolejinden nefret ediyor ve okulda kalmasının tek sebebi ise hem okul birinciliği hem de 3 yıldır platonik olarak aşık olduğu çocuk Yekta. Peri kızımızın hayattaki tek arkadaşı da herkesten koruduğu ve değer verdiği Peri Tozunun Defteri.
Peri zorbalığa uğramaya devam ettikçe, ilginç bir şekilde Yekta ile yolları kesişir. Yekta ise Perinin elinden tutup tüm okula karşı dik durarak onu korumaya başlar. Böylece Yekta ve Peri’nin masalı başlar, olaylar gelişir.
Biz kim miyiz?
Bizler yabancıyız.
Belki biraz da yalancı... “
...
Karakterleri, anlatımı ve konusu mükemmeldi. Kitabın başı cinayetle başladığı için ve gizemlerle dolu olduğu için çok sürükleyiciydi. Her satırını okuduğumda ne olacak acaba diye merak ettim. Karakterlerimizin konuşmalarını ve uyumunu da çok beğendim ve kahkahalarla okudum resmen. Kitabın sonu okuyucuyu merakın zirvesine çıkarıp öyle bitti. Hala şok içindeyim ve kitabın 2. sinde ne olacağını merak ediyorum. Çok eğlenceli bir kitap ben beğendim. Mutlaka okuyun derim. ☻