2022 9. kitabı
Okunma: 05 Kasım 2022 22:24
 "Yaşamla ölüm arasında bir kütüphane var," dedi. "Bu kütüphanedeki raflar sonsuza kadar gider. Her kitap yaşamış olabileceğin başka bir hayatı yaşama şansı sunar sana. Farklı seçimler yapmış olsan , şu an nasıl bir hayatın olacağını görürsün... Pişmanlıklarını telafi etme şansın olsaydı, bazı konularda farklı davranır mıydın?" Çok keyif alarak okuduğum kitaplardan biri oldu ve çok da öğrendiğim. Yukarıda yaptığım alıntıyla içeriği hakkında bilgi vermiş oldum ama biraz daha açarsak Nora annesini babasını ve kedisini kaybetmiştir. Abisi onunla iletişimi kesmiştir ve kimsenin ona ihtiyacı olmadığını düşünmektedir. Sosyal medyasına bazı notlar yazarak intihar eder ( ilaç içer.) . Ve ölümle yaşam arasında gece yarısı kütüphanesinde açar gözünü. Kütüphanede milyonlarca kitap vardır ve bir de pişmanlıklar kitabı. Nora' nın pişmanlıklarının yazılı olduğu kitaptır bu . Nora' ya farkli hayatları yaşama şansı verilir ve kitap seçerek istediği hayatları tek tek yaşar. Hayal kırıklığı yaşadığı an kütüphaneye geri dönecektir. Nora bir çok hayat yaşar, bazısı çok iyi bazısı çok daha kötüdür. Ve en sonunda bir kara delik olarak hissederken artık bir volkan gibi hissedecektir.. İçinde bir orman büyütebilirdi.. Bir çok yerin altını çizdiğim alıntılar yaptığım bu kitabı kesinlikle tavsiye ediyorum, modunu yükselten bir kitap. Ayrıca yeni bir filozof tanıdım sayesinde. İstemek enteresan bir sözcüktür. Yoksunluğu anlatır. Sahip olduklarımıza
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598,5bin okunma