•Cadının Yüreği
2022 28. kitabı
Selam ☻ İskandinav Mitolojisi sever misiniz? Hadi bu kitaba bir göz atalım. Konusu şöyle; ... “ Angrboda, tam üç kez yakılmış, yüreği alınmış, dokuz alemin en güçlü cadısıdır. Loki adında bir Tanrı elinde cadının yüreği ile çıkagelir. Ve cadıya yüreğini vererek onu hayata geri döndürür. O andan itibaren Loki ve Angrboda birleşirler ve peşinden üç çocuk dünyaya getirirler. Fakat bu çocuklar normal değildir. İlk çocuk kız ama bacakları ölüdür. ikinci çocuğu da erkek bir kurt, üçüncü çocuğu ise bir yılan olarak doğar. Angrboda’ nın çocukları Tanrılar için tehlikelidir. Cadı çocuklarını yaptığı büyülerle en büyük Tanrı olan Odin’ den gizlemeye çalışır. Ama Odin Cadıyı ve çocuklarını bulur. Böylelikle hem Angrboda’ nın hemde Devler ve Tanrıların savaşı başlar. “ ... Ben ilk defa mitoloji kitabı okudum. Çok farklı bir konuya sahip. Biraz kafa karışıklığı oldu bende ve kitaba çok adapte olmadım. Tanrı’lar, Devler, yüreği sökülmüş ama ölmeyen bir cadı ve doğan tuhaf çocuklar çok ilginçti. Aslında Mitoloji kitabını ayıran özelliğide bu bence farklı olması. Kitap gerçekten çok zevkli kendini okutan bir konuya sahip. Eğer Mitoloji seviyorsanız konusuyla ilginizi çekebilen bir kitap. Merak edenler için bi göz atmalısınız. ☻
Cadının YüreğiGenevieve Gornichec · İthaki Yayınları · 20223,143 okunma