Tablo Gezginleri
2022 53. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2022 00:00
Merhaba! Öncelikle kitaptan bahsetmek istiyorum. Kitapta Segah Kaşıkçı adında ünlü bir koleksiyoner var. Bu koleksiyonerin bir anda kocası ve milyonlar değerindeki tablosu art arda kayboluyor. Kocasının ve tablosunun kaybolması üzerine Segah Kaşıkçı'nın erken yaşlardan beri istediği düzenli hayatı bozuluyor. Kocası ve tablosunu ararken yanında olan Dedektif Korel Baysal'ın hayatına girmesi ile Segah Kaşıkçı hayatını düzenlemeye başlıyor. Aynı zamanda Dedektif ile birlikte "bilinmezliklerle dolu bambaşka bir dünyanın kapısını" aralıyorlar. Kitap hakkındaki görüşlerime gelecek olursak, kitaba bayıldım. Segah karakterinin zarifliği ve cesareti, Korel'in ise fedakarlığı ve cesareti çok hoşuma gitti. Beril, Uğur, Serdar ve Murat karakterleri kitabın güzelleşmesini sağlamıştı. Hera'nın (Çemberin Altında'da bir karakter) kitaba gelmesine çok sevindim. Çok kısa bir sahnesi vardı ama beni çok heyecanlandırdı, çok özlemişim Hera'yı. En sevdiğim tablo sahnesi ise "Mavi Zarafet" tablosunu ziyaret ettikleri zamanda. Hem güldürürken hem ağlatan bir sahneydi. Yazarın bir başka kitabı olan "Çemberin Altında" kitabına inceleme yazarken yazı boyutunun büyüklüğünden ve satır aralıklarından yakınmıştım. Bu kitapta ise yazı boyutu ve satır aralıklarını düzeltmişler. Çok hoş olmuş. Beni okurken hiç rahatsız olmadım. Kitabın tasarımı ve posteri de inanılmaz güzel zaten. Bahsetmek istediğim bir konu daha var o da yazarın ilgisi. 1000Kitap'ta iyi kötü neredeyse her yoruma saygılı bir şekilde cevap veriyor. Alıntıları ve incelemeleri beğeniyor. Şimdi ise kitaba özel açılmış elektronik posta adresine en sevdiğimiz tablo sahnesini onunla paylaşmamızı istemiş. Bence ince düşünülmüş güzel bir fikir. Her elektronik postaya ise okuyup cevap verecekmiş. Yazar gerçekten okurlarıyla ilgileniyor. İşte 1000Kitap'ta kitabın ilk incelemesi. Yarın 10 Kasım olması ve benim de en sevdiğim alıntının bu olması dolayısıyla bir alıntı koyup incelemeyi bitireceğim. "Şapkasının kenarından dikkatle çıkardığı kasımpatıları nazik ve saygılı bir hareketle Ata'sına uzatırken elleri titriyordu. 'Her kadınlar gününde,' diye mırıldandı dolan gözlerini durdurmaya çalışmadan. Gözleri iyice dolduğunda bakışlarını yere çevirdi. 'Kasımpatıları koklarım.' Ata'nın eli ilk önce omzuna dokundu ve ardından kadının çenesini kaldırıp başını iyice göğe kaldırmasını sağladı." sayfa 109-110
Tablo GezginleriGamze Aydeniz · Ephesus Yayınları · 2022356 okunma