Merhaba dostlar
Öncelikle söylemem gerek ki ben bu kitabı çok sevdim. F.Scoott Fıtzgerald bu eserinde 1860 yılında yaşlı bir adam olarak doğup giderek gençleşen Benjamin Button’ın hayatını anlatır. Benjamin sadece yaşlı bir adam olarak doğmamıştır aynı zamanda 70 yaşında bir adamın zihnine ve zevklerine de sahiptir. Benjamin’in yaşı büyüdükçe görüntüsü ve bedeni de gençleşir.
Yazar bu kitabı yazarken hayal gücünün sınırlarını zorlamış ve okuru şaşkına çeviren muhteşem bir fantastik kurgu çıkarmıştır.
Bu eserin 2008 yılında vizyona giren film uyarlaması da mevcut . Kitabı okuduktan sonra filmi de izlemenizi tavsiye ederim. Film kitaptan farklı olarak işlenmiş. Tek aynı olan yanı Benjaminin yaşlı olarak doğup bebek olarak ölmesiydi.
Son olarakta kitap mı film mi diye soracak olursanız ben kitabı daha çok sevdim….
Okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar dilerim…