#okudumbitti
#LafcadioHearn
#ÖlününSırrı
#48Sayfa
#KasımAyı7ciKitap
İstiklal canddesinde yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kitapla ilgili çok yorum yapmayacağım. Kısaca bir bilgilendirme.
Dana önce ithaki yayınlarından çıkan japon klasikleri serisinin kitabı olarak Tuhaf şeylere dair öyküler ve incelemeler kitabını okuyup yorumlamıştım. Can yayınlarının lacivert klasikler serisinin bu kitabını okumaya başladığımda daha ilk öyküde satırlar öyle tanıdık geldi ki "ben bu kitabı sanki daha önce okumuştum" dedim. Ve incelemelerime baktığımda haklı olduğumu gördüm. Genelinde korku temasının işlendiği öyküler ithaki yayınlarından okuduğumda da bana çok hitap etmemişti. Ama Japon kültürüne ilgisi olanlar ve korku hikayeleri okumayı sevenler almayı düşünecek olurlarsa ithaki yayınlarından almalarını öneririm. Nedeni çevirinin güzel olması falan da değil. Sadece bu kitaba kıyasla ithaki yayınlarından çıkan eserde daha fazla öykü olması. Yani madem alacaksınız en azından yazarın daha çok öyküsünü okumuş olursunuz.