2022 61. kitabı
Ateşin Peşinde Kitap Yorumu (8.5/10) Uzun bir aradan sonra tekrar fantastik kitap önerisi olarak yorum yapıyorumm.  Kitapla ilgili düşüncelerime geçmeden önce konusundan bahsedeyim: Zafira adında bir kız, Nasir adında bir erkek karakterimiz var ve bu karakterlerimiz bir felaket sonucu büyünün elini eteğini çektiği ve ülkenin her bölgesinin birbirinden farklı sorunlarla başbaşa kaldığı Aravistan adı verilen bir ülkede yaşıyor. Zafira ülkenin Demenhur adı verilen her daim karla kaplı bölgesinde yaşıyor ve maalesef büyünün kayboluşunun ardından kadınlara duyulan saygı azalıyor  ve  zayıf olarak görülüyorlar. Zafira da halkı beslemek , ailesi olarak gördüğü arkadaşlarını ve kardeşini korumak için erkek kılığına girerek Arz adı verilen girenin çıkamadığı lanetli bir omanda avcı kimliğine bürünüyor. Nasir ise Sultanın oğlu ve Sultan kimi öldür diyorsa onu öldürüyor.. Herkesin farklı hedeflerinin olduğu bir yolculuğa çıkıyor bu karakterlerimiz ve sonraaa.. Spoiler yoook!!. Yoruma geçelim. Ben Zafira'ya kitabın son 100 sayfasına kadar baya alışmıştım ve o avcı kimliğine güçlü karakterine hayrandım ama sonra hep aynı düşüncelere takılıp kalmaya ve mantıksız hamleler yapmaya başladı. Nasir'i de hep güçsüz ve sıkıcı bir karakter olarak gördüm açıkçası.. Zaten kendisi de sürekli evet ben tam bir korkağım diye düşünüyor. Ama şöyle bir şey oldu başından beri saçma ve kötü bir karakter olarak gördüğüm Altair karakterine sonlarda ısınmaya başladım.(O adamda bir şeyler olduğu başından beri belliydi ama bu kadar beklemiyordum.)Kitapta beklemediğim bir sürü sürpriz şey oldu! Genel olarak merak duygusu ve zincirleme bir sürü olay olduğu için hemen okutuyor kendini. Üslubuna ilk başta alışamadım doğrusu, çünkü Arapça, Farsça kökenli sözcükler ve farklı bir konuşma ağzı vardı. Ama sonradan alışıyorsunuz. Kitabın son kısmı sinirimi bozduğu, Zafira karakteri ve Nasir karakterindeki apaçık eksikliklerden dolayı  ve Nasir-Zafira arasındaki garip ilişkiyi beğenmediğim için puan kırdım. Genel olarak beğendim diyebilirim. "Birlikte toprağı yerle bir edecek ve gökten ölüm yağdıracağız. Birlikte, her şeyi yapmaya muktediriz."
Ateşin PeşindeHafsah Faizal · Yabancı Yayınları · 2021524 okunma