Puan vermedi·134 syf.····Okunma: 16 Kasım 2022 19:45 Hepimizin aklından geçen, bazılarının dile getirdiği, "Yazsam roman olur" cümlesini hayata geçirmiş Tala. Bunu da hâlâ çok hayalim var, bu kitap basıldığında biri gerçekleşmiş olacak." Sözleri ile açıklamış. Bu inceleme sayesinde kendisini tekrardan medeni cesareti için tebrik etmiş olayım.
Kitapta beni en çok etkileyen cümle; "Kız olmaktı engel, demek ki kız olmak iyi bir şey değil. Hiç sevmedim kız olmayı." Bu cümleyi daha kendinin yeni farkına vardığı ergenlik döneminde duymuştu Tala Türkiye'de yaşayan birçok kadın gibi o da çevrenin birçok baskısına maruz kalmıştı. Başkalarıni mutlu etmek adına taktığımız maskelerden kurtulmak adına güzel bir başkaldırı olmuş. Tala'nın Günce denemesi tarzındaki bu kitabında birçok farklı duyguyu yaşadım aynı anda. Yaşadığı birçok olayda kendimi gördüm; hüzünlendiğim oldu, kızdığım ama öğretmenine karşı çıkışı o söylediği cümle ile helal olsun dedim. :)
Kitabı okurken bir arkadaşımla konuşur gibi hissettim. O kadar karşılıklı oturup konuşmuş bu kadar ortak nokta bulmuşken Talacığım deme samimiyetini buluyorum kendimde. Umarım anlaşılırsın, anlaşılırım, anlaşılırız... Ayrıca kitabın sayesinde post itim bittiği için bana borçlusun. :))
Paulo çello'nun Veronika ölmek İstiyor romanın ardından okumak daha anlamlı oldu benim için. Artık kendimiz için yaşamanın ne kadar değerli olduğunu anlamalıyız.
"Başkalarını anlamak uğruna kendimizden olduk."
Kitabın özeti niteliğinde bir cümle.
Kitabın içeriğine çok fazla eleştiri yapamam dediğim gibi bir günce olarak okudum. Ama birkaç yazım hatası devrik cümle vardı. Onun dışında okunmalı. Tavsiye ediyorum. :)