Bahar OrthTehlikeli Sular
Kendin olmak mı daha zor, yoksa kendin kalmak mı? Telefonu yanıtlarken cevabı bilmiyordum ama kaderden kaçış yoktu ve benim de kaçacak gücüm kalmamıştı zaten…
Günlerin birbirini tekrar ettiği sıkıcı hayatına bomba gibi düşen bir karşılaşma sonucu kendisini tehlikelerle dolu bir labirentte bulan Tekin, aynı labirentte gizemli bir kadın olan Mavi ile tanışır. İçine düştükleri amansız tuzaktan bir çıkış yolu ararken ikilinin hayatı yalanla gerçeğin, dostla düşmanın birbirine karıştığı ürkütücü bir bilinmezliğe doğru sürüklenecektir.
YORUMUM;
Kısa ve öz bir yorum olacak bu sefer diyeceğim ama kesin uzun bir yorum olacak hissediyorum.Kitaba başlamam ile yarılamam bir oldu. Tehlikeli sular hem sürükleyiciydi hemde artık ne olabilir dediğiniz her durumda karşınıza olay çıkarabilecek bir kitaptı benim için.
Hani birini görünce yahu ben bunu daha önce görmüştüm hissi oluşurya kitabı okurken bazen o hisse kapılıyordum.
Mavi karakterini çok sevdim. Tekin ve Levent iki kişilik olarak kiralık sevgili istenilecek türden bir karakterdi. Çok uzatılmamış yerinde ve kararında bir olay örgüsü vardı. Sırlarla dolu bir serüven. Sabah gözünüzü açıyorsunsunuz ve yan tarafınızda bir yabancı hissediyorsunuz kötü şeyler olacak. Ve başınıza gelecekleri tahmin etmeye kalkarken karşınıza bambaşka şeyler çıkıyor. Sevdiğim karakterler vardı. Suruhan benim favori karakterim tuttuğunu koparan. Şimdi okuyanlar şaşıracak evet kötü karakterlere ayrı bir sempatim oluyor kitaplarda.
Mavinin babası doksan artı dörtte golü taktı gitti yemin ederim. Son olarak eklemek istediğim kısım ise evet sonunu bir nebze tahmin etmiştim ama ara detaylar beni şaşırttı. Olayların evrilmesi ve Türk dizisini aratmayan sahneleriyle yabancılık çekmeyeceğiniz o kitap Tehlikeli Sular.Ve benim canım okurlarım. Dipnot düşmezsem gözüm açık gidecek gibi hissettiğim için söylemeden edemeyeceği kitapta hafif üstü kapalı biraz artı on sekiz durumlar vardı. Okurken benim gibi atlayın oraları çünkü kitap eğlenceliydi güleceğinize ve yeri geldiğinde sinir krizi geçireceğinize kalıbımı basarım.