Şafağı Ör İnceleme
2022 11. kitabı
Selam( ꈍᴗꈍ) Bugünkü kitabımız Şafağı Ör. Konusunu okuduysaniz anladığınız üzere bir fantastik-aşk romanı diyebiliriz.Ve Mulan uyarlaması olduğu icin oldukça ilgimi çekti çok önceden izleyip beğendiğim bir filmdi ve bu kitap sayesinde bir kere daha izlerim diye düşünüyorum. Genel olarak iki bölümden oluşuyor ilk bölüm Marian'nin saraya gidip terzilik seçmelerine katılması ve ikici bolum büyülü elbiseleri yapmak için başbüyücü Edan'la uzun bir yolculuğa çıkması. Anlatımı sade ve fazla betimleme yoktu bu açıdan güzel çünkü çok daha hızlı okunuyor ve akıp gidiyor gerçi ben 1 ayda bitirdim ama emin olun aslında birkaç günde bitecek bir kitap endnjdj bu biraz benim sorunum:) Kitapla ilgili genel düşünceme gelirsek ben beğendim, seri olacağı için ilk kitaptan beklentilerimi karşıladı. Asıl olay sonlara doğru gerçekleşti ve bundan sonra kitap nasıl devam eder hiçbir fikrim yok devam kitabı umarım bir an önce çıkar. Konusu ve evreni çok güzeldi büyü ve terzilik konuları güzel birleştirilmiş. Ana karakter Maria'yı sevdim yetenekli,cesur bir kadın karakter sonlarda aldığı kararlar beni biraz üzdü. Edan'a gelirsek kendisi bir başbüyücü<3kitapta en fazla gördüğümüz kişilerden biriydi ilk baslarda daha çok gizemli gibi olsada kitap ilerledikçe daha yakından tanıyoruz özellikle kitabın yarilarinda olan yolculuk bölümünde daha daha iyi tanıyoruz. Ve bu dediğim yolculuk kısımları kitabin gidişatını ve karakterimizin hayatını büyük ölçüde değiştiriyor diyebilirim. Kitabın evreniyle ilgili bazı olayları daha yakından okumak isterdim diğer kitaplarda evreni,işleyişi daha derinden görebiliriz umarım. Sanırım kitapla söyleyeceklerim bu kadar,tavsiye ederim:)
Şafağı ÖrElizabeth Lim · Yabancı Yayınları · 20211,139 okunma