2022 518. kitabı
Okunma: 24 Kasım 2022 11:15
Sizi bugün Asal ile tanıştırmak istiyorum. Yalnız en baştan şunu söylemeliyim. Ön yargıları olan, insanları farklılıklarından dolayı ötekileştiren, sadece görünene takılıp arkasındakileri görmezden gelen biriyseniz bundan sonrasını hiç okumayın. Elbette siz öyle değilsiniz. Çünkü bizler kitaplar sayesinde öyle farklı karakterlerle bütünleşıyoruz ki söyledigim şeyler doğal olarak çok çok uzak bize. İyi ki varsınız be güzel yürekli kitap dostlarımHaydi o zaman Asal’ı tanıyalım. Asal #bipolar bozukluğu olan biri ama bu etiketin dışında bir insan aslında.Kendisini zaman zaman insanlaşıyorum galiba diyerek insan gibi görmüyor olsa da evet o da tüm farklılığına rağmen bir insan. Üstelik bana göre pek çok insandan daha insan. Şimdi ben tam da bu noktada @sevil.ucuncuoglu na bir teşekkür etmek istiyorum. Yazdığı bu şahane kitapla öyle güzel bir farkındalık yaratmış ki onun sayesinde hayata bipolar hastası bir insanın gözleriyle bakmayı öğrendim.Kaçtığımız, korktuğumuz, anlamadığımız hatta anlamaya bile çalışmadığımız insanlardan biri oldum.Peki nedir #bipolarbozukluk ?Diğer adı #manikdepresif de olan bu hastalık duygusal yükselmeler ve düşüşler içeren aşırı ruh hali değişimlerine neden olan bir zihinsel sağlık durumu.Asal’ı anlamaya tanımaya çalışırken beni en çok etkileyen ve ona yaklaştıran cümleleri paylaşmak istiyorum sizinle. Bunlar bir annenin, Asal’ın annesinin cümleleri. “Sana ulaşabilmek için senin gibi olmayı öğrendim. Senin gibi düşünmeyi, senin gibi bakmayı, senin gibi öğrenmeyi, senin gibi yaşamayı… Ama sadece gibi olabildim. Sen olsaydım çok daha mutlu edebilirdim seni ama aramıza giren gibiler…“ O aramıza giren gibilere rağmen Asal gibileri anlamak anlamaya çalışmak.O da herkes gibi sevmeyi denedi sevilmek istedi. Bir yuva kurdu derken hayatın ona hazırladığı sürprizler bitmek bilmiyordu.Peki mücadele etmekten vaz mı geçti yoksa her şeye rağmen direndi mi Asal? Bir insanın yerine kendimizi bu kadar hissederek koyabileceğiniz çok az kitap vardır.İliklerinize kadar #asal olup okuyacaksınız bu kitabı. Onunla birlikte hayatın inişli çıkışlı yollarını keşfetmeye hatta bazen en dibi görmeye hazırsanız bu kitabı #mutlakaokuyun #sağliklavekitaplakalın
AsalSevil Üçüncüoğlu · Nemesis Kitap · 066 okunma