2022 12. kitabı
Herkese merhaba CRAIG SILVEY / TANRI’NIN UNUTULAN ÇOCUKLARI ile geldim. Kitabın adını okuduğum an almam gerektiğini anlamıştım. Yazarın okuduğum ilk kitabı bu. Aslında bilinen bir kitapmış ben de sonradan öğrendim. Batı Avusturalya Prömiyer Ödülü, Avusturalya Bağımsız Yayıncılar Ödülü Yılın Kitabı gibi bir çok ödül almış. Konusuna gelirsek aslında her yaşta okuyabileceğimiz bir kitap. Esas oğlumuz sıska ama zeki, 14 yaşındaki Charlie’nin, bir gün penceresine mahallenin serseri çocuğu, kendinden bir kaç yaş büyük Jasper’ın gelip ondan yardım istemesiyle tamamen değişir. Görmemesi gereken bir ceset görmekle kalmamış bir de Jasper’ın onu saklamasına yardım etmiştir. İçlerini rahatlatan tek nokta ise gerçek katili bulmak için böyle şeylere kalkıştıklarına kendilerini inandırmalarıdır. Ancak olaylar hiç de planladıkları gibi gitmez. Charlie’nin en yakın arkadaşı Jeffrey, sevdiği kız Eliza hepsi bir şekilde olaylara dahil olurlar. Ve tüm bu kargaşa içinde hiç beklenmeyen ve tahmin edilemeyen bir son… Kitap 448 sayfadan oluşuyor. Oldukça akıcı yazılmış, okurken hiç sıkılmıyorsunuz. O ufacık çocukların duygu geçişleri, yaptıkları yanlışlar, aldıkları dersler o kadar güzel anlatılmış ki. Kısacası her yaştan her kesimden okuyucuya hitap edebilecek bir kitap. Okuduktan sonra pişman olmama garantili Çok severek okuduğum bu kitabı sizin de okumanızı öneriyorum
Tanrı'nın Unutulan ÇocuklarıCraig Silvey · Martı Yayınları · 20247,1bin okunma