·656 syf.····Okunma: 06 Aralık 2022 09:44 650 sayfalık kitap görünüşte gözümü korkutsada başladığımda sayfaların nasıl aktığını bilemedim Hikayeden beklediklerimin merakı ile resmen çatladım Aşırı güzel ve akıcı bir kurgu olmuş. Okuyucuyu kendine nasıl bağlayacağını çok iyi biliyor Ama o son sayfadaki insafsızlık nedir ? Öyle bir yerde bitti ki ikinci kitabı olsa o saniye başlarım O yüzden çok rica edeceğim devamı için beklemeyelim Birancığımın o son sahnedeki hali içimi parçaladı Ve onu o şekilde bırakmak istemiyorum. Rozelin’e gelecek olursak maaşallah dil pabuç, herkese kök söktürüyor Ama yaşadıkları yüzünden ona kızamıyorum Fazla uzatmadan birazda konudan bahsedeyim.
.
Ailesini geçindirmek için hem okuyup hem çalışan bir genç kadın; Rozelin
Yardım almak için gittiği bir vakıf onun bütün hayatını değiştirir.
Gözlerini açtığında artık başka bir evrende olan Safornikon ülkesinin Aydınlık bölgesindedir ve nasıl olduğunu bilmediği bir şekilde de hamiledir.
Safornikon ülkesinin Kızıl Gece bölgesinde, kaybettiği eşi ve doğmamış çocuğunun intikamı ile yanan safir mavisi gözlerin sahibi; Lider Biran.
Ezeli düşmanı Aydınlık bölgenin lideri Temur’dan alacağı intikamın zamanı gelmiştir.
Bir umutla Aydınlık bölgeden Kızıl Gece bölgesine kaçan Rozelin, ona türlü işkenceler vaadeden safir mavisi gözlerden kaçamamıştır.
Biran’a göre Rozelin, Temur’un çocuğunu taşıyan sevgilisidir. Ve ikisi içinde planladığı büyük bir son vardır.
Bütün bunlara yabancı olan Rozelin, içine düştüğü bu tuzaktan kurtulmak için kendini ispat edebilecek mi?
Geçmişte iki lider arasında neler yaşandı?
Rozelin’in taşıdığı veliaht kimin?
Kendi dünyasına nasıl dönecektir?
Hepsi ve çok daha fazlası ile birlikte okuyup öğreniyoruz.