İnceleme: "Tokyo Revengers"
2022 1. kitabı
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!SPOILER!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gayet tadinda bir seriydi. Bazi yerlerde aglatti, bazi yerlerde guldurdu. Seride benim buldugum bir mantik hatasi vardi. Basrol Takemichi Hanagaki'nin gecmise gidebilmesi icin Tachibana Naoto'ya ihtiyaci var ve Tachibana Naoto gelecekte öluyor fakat buna ragmen Tachibana Naoto ile el sıkısip gecmise gidiyo. Bu kisim benim biraz garibime gitti. Cogu okurun ise rahatsiz oldugu baska bir konu daha var. O da Takemichi Hanagaki'nin 200 bolumde guc acisindan bir turlu power up alamamasiydi. Dayaniklilik konusunda lafim yok. Diger karakterlere kiyasla daha dayanikli. Bazi yerlerde guzel yumruklari oldu ama seri genelinde dovus acisindan cok zayifti. Neyse ben seriyi ozetleyeyim. Takemichi Hanagaki evde haber izlerken haberlerde ortaokulda cikma teklifi edip hayatinda ciktigi tek kiz olan Tachibana Hinata ve erkek kardesi Tachibana Naoto'nun Tokyo'nun en iyi cetelerinden olan Tokyo Manji Cetesi tarafindan olduruldugunu gorur ve uzulur. Sonrasinda tren istasyonuna gider. Tren istasyonunda beklerken ortaokul arkadasi Akkun tarafindan tren raylarina itilir. Takemichi'yi tam bir tren ezerken Tachibana Naoto tarafindan kurtarilir ve 12 yil oncesine gider. Onunde ortaokuldan arkadaslarini gorur ve yanindaki aynaya bakar yanindaki aynada 12 yil onceki halini gorunce sasirir. Sonrasinda telefonundan tarihe bakar. Sasirmasi dahada cok artar. Sonra bir ortaokulun 2. sinif ogrencilerini ararlar. Cunku o zamanlar cete hayati cok populerdir ve Takemichi ve arkadaslari beraber bir cete kurmak isterler. Cete kurmak icinde kendilerini kanitlamalari gerekir. Yolda o okulun 3. siniflariyla karsilasir. Ardindan 3. siniflar "Siz bizim 2. siniflari ne yapacaksiniz?" der. Takemichi ve arkadaslari korkar. Sonra uzun bir sure dayak yiyip kolelik yaparlar. Takemichi hayatinin berbat ve acinasi oldugunu hatirlayip surekli herkesden ozur diledigi icin kendine kizar. Aksam bir parkta oturur ve Tachibana Naoto'ya zorbalik yapildigini gorur. Takemichi zorbalari kovar. Basta birbirlerini tanimazlar ama sonrasinda Takemichi, Naoto'ya adini sorunca Hinata'nin kardesi oldugunu anlar ve Takemichi, Naoto'ya "Belki bana inanmayacaksin ama 12 yil sonra ablan ve sen Toman (Tokyo Manji) cetesi tarafindan olduruleceksin. Ablani koru." der. Sonra el sıkısırlar ve Takemichi kendi zamanina geri doner. Kendi kendine " Acaba gorduklerim ruya miydi? " der. Karsisinda Naoto'yu gorunce sasirir ve Naoto, Takemichi'ye " Az daha öluyordun, Takemichi." der. Sonrasinda kendisinin polis olup kendisini ve ablasini korumaya calistigini ama ablasini koruyamadigini soyler. Naoto el sıkısmalarin gecmise ve gelecege gitmek icin tetikleyici oldugunu soyler. Takemichi'ye Toman hakkinda bildiklerini anlatir. Ozellikle de Manjiro Sano ile Kisaki Tetta'nin tanismamasi gerektigini soyler. Takemichi ve Naoto Hinata'yi kurtarmaya calisip durur ve hikaye boyle devam eder. Bana gore onemli ve bilinmesi gereken karakterler Oncelikle hikayenin ana karakterlerinden baslayacagim Takemichi Hanagaki : Kendisi basrol ve hikayeyi bilmeyen cogu kisinin ilk defa gorup duyacagi "Aaa bu muydu basrol?" diyecegi bir karakter. Tachibana Hinata: Takemichi'nin kurtarmak icin mahvoldugu ama yinede oldurulmekten vazgecmeyen cesur kiz karakter. Tachibana Naoto: Hinata'nin erkek kardesi ve kendisi tetikleyici ayni zamanda cok zeki Tetta Kisaki: Gayet zeki hikayenin kotu karakteri. Kendisi Hinata'nin ondan hoslanmasi icin 10 yillik cok zekice bir plan yapar. 10 yil sonra Hinata'ya evlilik teklifi eder ve reddedilir. Ardindan Kisaki, Hinata'yi Takemichi'den hoslandigi icin oldurur Simdi ise Tomanin kurucu uyeleri ve boluk liderlerini soyleyecegim Manjiro Sano (Mikey): Kendisi basrol sanilan, tatli ve guclu kara durtuleri yuzunden bir turlu yerinde duramayan Toman'in lideri Ken Ryuguji (Draken): Bu karakter ise Mikey'in en yakin arkadasi. Tatli, havali ve guclu bir karakter Baji Keisuke: Benim en sevdigim karakterlerden biri. Baji'nin olum sahnesinde cok aglamistim. Bu da Mikey'in kucukluk arkadasi ve benim gozumden Toman'i kuran asil kisi. Cete kurma fikrini o ortaya koydu ve pozisyonlari o ayarladi cunku. Baji de guclu ve dayanikli bir karakter. Kazutora Hanemiya: Bana gore biraz degisik bir karakter. Kendi sucunu asla kabul etmiyor. Mikey'in abisini oldurup hapse giriyor sonrasinda hersey Mikey'in sucu diyor. Takashi Mitsuya: Mitsuya guclu kibar ve iyi bir abi. Kendisi ayni zamanda cok iyi bir terzi. Nahoya Kawata (Smiley): Bu karakter biraz psikopat. Herseye guluyor ama surekli agresif ve milleti dovmeye meyilli. Souta Kawata (Angrey): Nahoya'nin kardesi. Bu karakter ise Nahoya'nin tam tersi. Surekli kizgin bakiyor ama cok nazik ve insanlari pek dovmuyor. Fakat aglarsa isin rengi degisir. Chifuyu Matsuno: Takemichi'ye sonralarda en cok yardim eden karakter ve kendisi Baji'yi cok seven ve ona saygi duyan bir karakterdir. Ryohei Hayashi (Peh-yan): Kendisi Pah-chin'in hapse girmesinden Draken'in sorumlu oldugunu dusunuyor ve kiskirtiliyor. Ardindan bir cete ile (hangi cete oldugunu hatirlamiyorum.) is birligi yapiyor. Haruki Hayashida (Pah-chin): Kendisi Mobius'la olan savasta Mobius'un liderini oldurmeye calisiyor(oldurdu mu hatirlamiyorum.).Sonrada tutuklaniyor. Hakkai Shiba: Mitsuya'yi abisi olarak gorur ve onu cok sever guclu bir karakterdir. Abisi Taiju Kara Ejderler'in bilmem kacinci kusak lideridir. Daha diger onemli karakterler Shinichiro Sano: Kendisi Mikey'in abisi. Kara Ejderler 1. kusak lideridir. Cogu kisi Takemichi'nin Shin'e benzedigini soyler ve oyledir. Hanma Shuji: Aslinda Kisaki'den pek bir farki olmayan ama uzun boylu ve yakisikli oldugu icin kimsenin laf etmedigi bir karakterdir. Izana Kurakowa: Mikey , Shin ve Emma'nin kardesidir fakat onu tek ziyaret eden karakter Shin oldugu icin Shin'i daha cok sever ve Mikey'i kiskanir. EN EN EN EN ONEMLI KARAKTER Truck-kun: 200 bolumde kimsenin dusunemedigini yapmis ve en en en guclu karakter olup Kisaki'nin hakkindan gelmistir. Burada birakiyorum cunku cok sıkıldim. Daha cok karakter ve olay var ama hepsini buraya sigdiramam.
Zamanda Yolculuk
Tokyo Revengers - Cilt 1Ken Wakui · Gerekli Şeyler Yayıncılık · 2022618 okunma