2022 78. kitabı
Kitabı hemen bitirdikten sonra neden inceleme yapıyorum bilmiyorum ama her şey vaktine esirdir demişler :) İnceleme konusunda çokta yetenekli olduğum söylenemez ama idare edeceğiz artık...Şule Köklü yazarımızı lise yıllarımda 'Yanık Maske' kitabıyla tanımıştım ve o zamanlar yazarımızı dinleme ve konuşma fırsatı yakalamıştım, yazarımız ikinci bir kitap çıkaracağından bahsetmişti ve kitabının konusunu 'Kangal Köpekleriyle' ilgili çıkaracak olması benim bir Kangallı olarak merakımı uyandırmıştı. Fakat 'Kızılırmak Çocukları' kitabını ablamın tavsiyesi üzerine aldım. Bu kitapta yazar bizi biraz daha gerilere götürerek çocuk dünyamızın aslında ne kadar güzel olduğunu anlatıyor. Küçükken köy hayatından ne kadar şikayetçi ve sitemkar olsam da şimdi düşünüyorum eskileri, ilk çocukluk yıllarımı, o yıllardan çok uzaklaşmadığım halde çocukluğumun havasından eser yok şimdi... Şimdilerde dilimde hep iyi ki, kelimesi dolanıp duruyor. İyi ki çocukluğumu köyde geçirdim, koştum, düştüm, mutlu oldum, yaşlı teyzelerin bahçelerine dadandım, hayvanlarla içli dışlı büyüdüm, eşeğe bindim, dağa çıktım hatta ve hatta karamuk, kuşburnu, madımak vb bitki otlardan topladım... Şimdi herkese şaka gibi geliyor. Ama ben herkesin hayalini kurduğu bu çocukluğu yaşadım. Yeni nesil çocuklar da çocukluklarını şehirde değil de köyde yaşamış olsalardı çünkü çocukluk yıllarının en güzel geçtiği yerdir köy. Ben de böyle kitaplar okuduğum zaman çocukluk yıllarıma gidiyorum ve uzun zaman da çıkmak istemiyorum. Hadi hepimiz özlemini çektiğimiz çocukluk yıllarımızı ve kıymetini bildiğimiz köy hayatını yaşayalım... Bence bu eseri bütün okur arkadaşlarım okumalı ve okutturmalı... @sule_koklu #kızılırmakçocukları #yanıkmaske #baltar
Kızılırmak ÇocuklarıŞule Köklü · Şule Yayınları · 201948 okunma