Şimdi Ben Buna Neden Düşük Bir Puan Verdim?
2022 137. kitabı
Normalde yetişkin içerikli romanları okumayı eğlenceli bulurum. Bu romanlardan bir şeyler öğrenebilirsem de ne mutlu. Sana Bağımlı, gerçek anlamda bağımlılıklar üzerine farkındalık yaratmak açısından güzel bir çıkış noktasına sahip ama bir şekilde... Kopuk. Boş. Amaçsız. Bunları yermek için söylemiyorum. Konuyu çok merak etmiş ve beğenerek almıştım. Çünkü alkol bağımlılığı herkesin bildiği ve bahsettiği bir durum olsa da seks bağımlılığı bir tabu. Üstelik bir kadının seks bağımlısı olması Türk toplumunda hepten hayalet orman mecrası. Ben iki karakterin birbirleriyle olan ilişkisini anlamlandıramadım. Muhtemelen canımı sıkan da buydu. Zorla bir araya getirilmiş gibiydiler. Loren alkol bağımlısı, kendince birçok sorunu olan bir abimiz. Lily seks bağımlısı bir genç kadın, onun da kafası yoğun. Bu ikilinin arasında bir çekim var, eyvallah. Ama sanki kitap hem ders vermeye hem de aşk hikayesi anlatmaya bir yandan da psikolojik farkındalığa ve dramaya girip ortalığı karıştırmaya çalışmış. Yazarların aklı çok karışmış bence. Ve bu yüzden de ben "Meh~" dedim. Bir yere odaklanıp onları çözerek ardından ilerlemek ve bir başka soruna odaklanmak, kitabı bir bütün haline getirebilirdi. Fazlasıyla seks içerikli. Bundan rahatsız olmadım çünkü olay eğlence değil, tam bir bağımlılıktı. En ufak kıkırdamam olmadı. Resmen psikolog düğmeme bastılar. Tavsiye eder miyim? Sanmam. Devamı çıktığında okuyacağım ama bunun nedeni karakterlerin nasıl ilerleyeceğini merak ettiğim için olacak.
Sana BağımlıBecca Ritchie · Martı Yayınları · 2022864 okunma