Puan vermedi·272 syf.····Okunma: 07 Aralık 2022 00:00 Joy, kocasını ve kardeşini birlikte olurken yakaladıktan sonra depresyonun eşiğine gelir. Noel yaklaşırken her zaman istediği o tatile çıkmaya karar verir ve kimseye haber vermeden hiç bilmediği bir şehre gitmek için uçak bileti alır. Değişime hazır olan Joy'un hiç beklemediği bir şey olur ve bindiği uçak düşer. Uçaktan yaralı olarak çıkan Joy, yürüyerek bir balıkçı kulübesine ulaşır. Daha önce pansiyon olan bu kulübede yaşayan Daniel ve onun oğlu Bobby ile kalmaya başlar. Bobby, ölen annesi ile konuşan travmalı bir çocuktur ve Daniel, onunla nasıl baş edeceğini bilmiyordur. Joy, bu baba oğula yardim etmeye karar verir ve kısa zamanda onların hayatının bir parçası olur. Fakat bu güzel atmosferde yanlış olan bir şeyler vardır. Joy'un bunu fark etmesi uzun sürmez.
Kitap iki bölümden oluşuyor. Birinci bölümü okurken daha ne kadar bu saçmalıklar silsilesini okumaya devam edeceğim ben diye isyan ettim durdum. Birinci bölümde her şey çok çabuk gelişti, saçma sapan bir sürü sahne vardı. Bir olan ile diğer olan olay birbirini tutmuyordu falan. Gerçekten belli bir yerden sonra sıkılmaya başlamıştım ki ikinci bölüme geçtim. İşte tam da burada birinci bölümde saçma bulduğum ne varsa yerine oturdu. Bir aydınlanma yaşadım resmen.
Birinci ve ikinci bölümü yazar iyi bağlamış ama ikinci bölümde de saçma bulduğum şeyler vardı. Özellikle de Joy'un kız kardeşi ile ilgili şeyleri çok saçma buldum. Sanki yaptığı her kardeş arasında olabilir bir şeymiş gibi yansıtılmıştı. Hayır efendim, ablanın kocası ile ablanın evinde, ablanın yatağında birlikte olurken ablana yakalanmak normal değildir.
Bu kısmi görmeden gelirsem ikinci kısım birinci kısımdan daha güzeldi. Çok uzun olmayan bir kitaptı, çabucak bitti zaten.
Ama şunu belirtmeliyim ki; Kristin Hannah'tan okuduğunuz ilk kitap Bülbül ise başka kitapları amatörce geliyor sanırım. İlk o kitabı okumasaydım diyorum şu an.
Yine de okumayacak bir kitap değildi. Şans verilebilir ama Noel kitabı kategorisinde değil. Noel ruhunu yansıtan bir yani yoktu.