Yazarımız Süheyla Poyraz 'ın ilk kitabıdır Geçmişin İzlerinde Yürüyenler. Aynı zamanda kitabımız T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Edebiyat Eserlerini Destek Projesi (EDES) kapsamında desteklenmiştir.
Kitap, ülkesi Kırım'dan sürgün edilmiş Vahit'in ve ailesinin hikayesini anlatıyor. Bir yandan vatanının hasretini çeken, bir yandan ailesiyle yoksulluğun dibini yaşayan, Vahit'in bugünü ile geçmişi arasındaki çatışmaya şahit oluyoruz. Çektikleri yoksulluk yetmiyormuş gibi kızı Zehra'nın çıkarttığı sorunlar, bir yandan Kırım'a dönmek için çabalaması aynı zamanda Vahit'in evli olupta eski aşkı Münire'yi unutamamasida ayrı bir sorun. (Kusura bakmayın ama) Anlamıyorum şu erkekleri bir hayat kurmuşsunuz evlisiniz üç tane de çocuğun olmuş daha ne eski aşkını bulmaya çalışıyorsun be adam. Eski aşkını arayana kadar eşine çocuklarına ilgi göster. Vahit karakterine çok sinir oldum. Vahit'in Kırım'dan sürgün edilişi de içler acısıydı ama onun hikayesinden çok kitabın sonlarına doğru Salim'in hikayesi daha içler acısıydı. Onun hikayesini okurken gözyaşlarıma engel olamadım. Kırım Türklerinin ülkelerinden zorla sürgün edilişini konu alan bu kitap, yoksulluğu, çaresizliği, acizliği, haksızlığı ana tema olarak çok derinlemesine işlemiş. Geçmişin İzlerinde Yürüyenler kitabında tarihi bir drama şahit olacaksınız.
"Nasıl barışın, aşkın, sevginin rengi yoksa zulmün de dili, dini, ırkı yoktu.." (Harmança, syf 299)
Yazarımızın ilk eseri olmasına rağmen gayet akıcı bir dili, olay örgüsü ve başarılı bir anlatımı vardı. Yazarımızın kalemi daim olsun. Başka hikayeler de buluşmak ümidiyle...
#okurkitaplığı
#metamorfozyayıncılık