2022 140. kitabı
Hasan Külünk / Devletle Hasbihal -3- 1954 yılı İstanbul doğumlu olan Hasan Külünk, evli ve üç çocuk babasıdır. İDMMA Makine Mühendisliği bölümü mezunudur. Üniversite yıllarında “Ülkücü Kadro” adlı dergide yazı işleri müdürlüğü yapmış olan Külünk, mezun olduktan sonra ÇAYKUR ve Ülker’de İşletme Mühendisi olarak görev almıştır. Sonrasında ve günümüz itibariyle de bir aile şirketi olan Erdem Grubu’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır. Ayrıca Külünk Sağlık, Eğitim ve Kültür Vakfı kurucusu ve mütevelli heyeti başkanıdır. Çalışma hayatına devam ederken Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji ve Antropoloji Anabilim Dalında yüksek lisans yapmıştır. Külünk 1960 sonrasını bizzat yaşayan ve 70’lerde Milliyetçi Hareket içerisinde yer alarak özellikle12 Eylül sonrasında yaşadıkları, Seyyid Ahmet Arvasi, Osman Yüksel Serdengeçti, Alparslan Türkeş ve daha nicelerinden öğrendikleriyle günümüzde yaşananları harmanlayarak “Devletle Hasbihal” adlı kitabı çıkarmıştır. Bu kitabın ve Külünk’ün amacı kendisine, zamanında ışık tutanların ışığını, günümüze ulaştırmaktır . Eser, yazarın 2017/2018 yılları arasında, sanki bir günlük gibi tuttuğu notlardan meydana gelmektedir. Osman Yüksel Serdengeçti'ye ithaf edilmiştir. Erol Kılıç'ın, yazar ve eser hakkında yazdığı makale ile başlamakta; Devletle Hasbihal, Ahaliyle Hasbihal ve Aynayla Hasbihal başlıklarıyla üç bölümden meydana gelmektedir. Yazarın günlük siyasi, sosyal, askeri, ekonomik gelişmelere karşı, kendi tecrübesinden yola çıkarak yaptığı yorumlar, öngörüler ve tavsiyelerden meydana gelmektedir. Kitabın satır aralarında, yazarın doğduğu yer olan Rize'ye, yaşadığı yer olan İstanbul'a, vatana, millete, devlete ve davaya karşı duyduğu karşılıksız sevginin izleri bulunmaktadır. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Devletle Hasbihal 3Hasan Külünk · Bilgeoğuz Yayınları · 20183 okunma