···Okunma: 09 Aralık 2022 19:33 İkinci Dünya Savaşı yıllarında, Türkiye Cumhuriyeti’nin izleyeceği yolu garantilemek adına, dünya ülkeleri arasında bir ip cambazı edasıyla çok ince bir hattın üzerinden ayrılmadan o dengeyi koruyabilmek uğruna kurulan casusluk örgütü “Ters Kanatlı Şahin” i, sevgili Osman Balcıgil’in kaleminden gerçek olaylar üzerinden kugusunu okudum.
Gerçekle kurgunun ayrımının zor yapıldığı romanında , her zamanki gibi Balcıgil yine tarihin içinde seyahat ettiren özelliği ile, zaman zaman adını bildiğimiz , zaman zaman da perde arkasında bulunan ve adını bilmediğimiz nice gizli casusun özellikle İstanbul, Trakya ve Balkanlardaki büyük mücadelesini gözlerimizin önüne sermeyi başarmış.
Bir nevi Nazi lerin doğuşundan sorumlu olan ve bizim topraklarımızda yaşayan “Sebottendorff” ve akıl hocası olduğu Thule Cemiyeti, tarihe kara kalemle yazılmış olan “ Struma Gemisi”, savaş yıllarında edindiği servetle Emirgan korusunu köşkleri ile birlikte satın alan ama burasının bir kişiye ait olamayacak kadar büyük olması sebebiyle bir nevi belediyeye bağışlamak zorunda bırakılan, öldüğünde ise hiç çocuğu olmadığı için büyük servetini Darüşşafaka’ya bağışlayan silah tüccarı ve uluslarası casus Satvet Lûtfi Bey (Tozan) …. Bunlar kitap içinde çok dikkat çeken kişiler ve olaylardan bazıları.
Kitap bitti ama??? kafamda deli sorularrrr????
Kolayca çözemiyorum??? Araştırdıkça derinlerde kayboluyorum.