·456 syf.····Okunma: 10 Aralık 2022 15:22 Kapağı, tarzı, fantastik olması ve gördüğüm övgüleri sebebiyle beklentilerimi yükselten bir kitaptı. Sevmediğim distopya ya da fantastik kitap da nadirdir ama bu, kesinlikle sevmediklerim arasında ilk sırada yerini aldı.
Konu bence iyiydi. Yaratılan dünya da güzeldi ama yazarın yazım tarzı hiç benlik değildi. Beğenmedim. Okurken resmen zorlandım ve kitabın büyük bir kısmında sıkıldım. Merak unsurları mı düzgün verilememiş yoksa yazarın yazımı yüzünden mi bu şekilde anlamadım. Kitaba yılın başında başladım ama 250 sayfasını çok zor okudum. Benim için akıp gitmedi. Üstelik hikayede verilmek istenen o havayı da alamadım. Sıradışı bir kurgu oluşturulmaya çalışılmış ama hiç olmamış.
ek: Erkek bir yazarın ergen bir kızı yazmasıyla (16 yaşındaki) kitapta oturturulamadığını düşündüğüm çok fazla düşünce ve davranış vardı. Saçmalıktı resmen. Neden böyle bir şeyi denemiş ve buna dönüp baktıktan sonra gerçekten iyi olduğuna nasıl karar vermiş en ufak bir fikrim yok. En basitinden kız, en az 20 yaşında gibi yazılmış.
Üstelik hareketleri, kitapta gerçekleşen olaylar, bazı tasvirleri, konuşma, düşünce tarzı… Hepsi birbirinden sorunlu ve kötüydü. İşkence çekiyormuş gibi hissettim desem yeridir.