tacize ve şiddete sessiz kalma
2022 83. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2022 15:52
Ayşa nın hikayesi sadece kendini değil ülkemizde yaşanan ama ne yazık ki üstü hep örtülen konuşulmayan, paylaşılmayan yüzünü anlatıyor hayatın. Kırmızı pelerin denildiğinde aşağı yukarı hepimizin aklına masallardan fırlama bir prenses geliyor. Ama ne yazık ki işler tam olarak öyle değil. Ayşa kimsenin bakmadığı, görmediği ve istismar mağduru bir çocuk. Gülseren Budayıcıoğlu bu kitabında çöp kız Ayşa’nın yaşadıklarını, dışlanmışlığı, uğradığı istismarın hayatına etkilerini, yaşadığımız dünyanın kötü yüzünü ve haberlerde okuyup geçtiğimiz o olayları bizlere aktarıyor. Yüzümüzü çevirsek ve her ne kadar görmezden gelmek istesek de ne yazık ki dünyada ve ülkemizde her gün onlarca kadın taciz ve şiddet mağduru. Kitabı çok sevmemin bir diğer nedeninin “hayatın gerçeklerinin” aktarılmış olması. Çok akıcıydı o kadar güzeldi ki , ben de kitaba dahil oldum ve onların ruh haline bürünerek güldüm, ağladım, öfkelendim. Bazı kitaplar vardır ki sizi etkisi altına alır bitse de o etki kolay kolay geçmez, işte tam olarak “Kırmızı Pelerin’ de bende o etkiyi bıraktı. Uzun lafın kısası mutlaka ama mutlaka okuyun
Kırmızı PelerinGülseren Budayıcıoğlu · Doğan Kitap · 20223,430 okunma