Kitabı gerçekten beğendim. Macerasıyla, aksiyonuyla, aşkıyla, içindeki zengin bilgi birikimi ile bana bir çok şey kattı. Tuğba Yılmazer gerçekten birikimli ve donanımlı bir yazar olduğunu bu kitapta gayet göstermiş bence.
James Hunter sen nasıl bir karaktersin öyle..
Bence bir daha James gibi bir karakter görülmez. Davranışları falan o kadar derin o kadar saf ki. Asla toksik değil ve ben gerçekten toksik olmayan ilişkileri özlemişim.. Bu arada bu yorumum tüm serinin yorumu olacak. Tüm seriyi değerlendireceğim yani. UYARI Spoiler olabilir.
Gerçekten 2. kitabın sonunda resmen şok geçirdim. Asla ama asla Sofia'dan böyle bir şey beklemezdim ve asla tahmin edilebilir bir olay değildi kabul edin jfjd. Fakat James'in bunu çok geçmeden fark etmesine ne demeli .. Zeki adam, aldığı eğitimler resmen onu reis'ül-küttap yapmış. Adam her konuda yetenekli bilmediği şey yok. Bir sürü dil konuşuyor, bir sürü kültüre hakim. Tam ideal damat adayı ama işte kurgusal karakter. ;')
Beren'in ailesini affetmemesini gayet doğru buldum bu arada ben olsam bende affetmezdim. Böyle bir şeye öz oğlum da olsa asla izin vermem. Resmen Çetin abiliği barbarlıkla, canavarlıkla karıştırıp Beren'e sürekli şiddet uyguluyor ve ailesi(!) buna asla sesini çıkarmıyor. Resmen sinirden yüzüm seğirdi ailesini okurken. Abisine de zaten Allah hakkettiği cezayı veriyor kitabın sonlarına doğru. Böyle insanlara kesinlikle daha fazla yaptırım gelmeli.
Elizabeth ve yaptığı şey ise gerçek hayatta nadir görülecek bir fedakârlık. Sen çok iyi bir insansın Elizabeth ve Beren seni gerçekten sevmişti tüm okurlar gibi ;') Beren'in vefası, her şeye rağmen merhametli olması, aşkına sahip çıkması, asla vazgeçmemesi kısacası tüm özelliklerini çok sevdim çok aklı başında ve güçlü bir karakterdi..
Kitabın mutlu sonla bitmesi de kitabı sevmem için bir diğer güzel şey. Mutlu sonla biten kitapları severim. Eğer çok ama çok depresif ve beni çok ama çok üzecek bir son değil ise mutsuz sonlar da kabulüm. En azından bir sonu olmamasından iyidir. Son ve ötesi - Neil Patrick Ness'in kitabı resmen belirsiz sondu ve bu durumdan gerçekten hiç hoşlanmamıştım.
Tüm seriye puanım 9/10