2022 139. kitabı
2 yıldır alıp almama konusunda kararsızlık yaşadığım, nedense konusunun pek benlik olmadığını düşünüp her defasında almaktan vazgeçtiğim bir mangaydı. İki hafta önce Gerekli Şeyler mağazasında bir kez daha rastlaşınca artık alıp okuyayım en iyisi dedim. İlk iki bölümü okurken aklımdaki tek düşünce iyi ki yazın alıp okumamışım bu kitabı dedim. Aksi takdirde bir deniz aşığı olarak, uzun bir süre denize girmeye korkardım sanırım. Öyle ki mangayı okuyup bitirdikten sonra, hamamböceği de dahil olmak üzere hiç bir böcekten korkmayan ben an itibariyle bir süre ayaklı tüm böceklerden korkacağım muhtemelen. Korku ve gerilimin bilimkurguyla harmanlandığı hikayemizde, ana karakterimiz Tadaşi sevgilisi Kaori ile tatile gittiği Okinava'da tuhaf bir yaratığın varlığını keşfeder. Ölü bir cesedi andıran iğrenç bir koku yayan bu tuhaf yaratık ayaklı bir balığa benzemektedir. Bu garip yaratığı öldürmek zorunda kalsalar da kısa sürede Okinava adasını bu garip ayaklı balığa benzeyen yaratıklar basar. Ve ayaklı balıklar yetmezmiş gibi ayaklı köpek balıkları da adaya çıkarak insanlara saldırmaya başlar. Tadaşi ve sevgilisi bu istiladan kaçıp Tokyo'ya dönseler de, yaratıkların hedefi bu kez Tokyo'dur. Hani korku filmlerinin klasik şımarık ve salak kız karakterleri vardır ya Tadaşi'nin kız arkadaşı Kaori tam öyle bir karakterdi. Resmen kurgunun içine dalıp ayaklı balıklara yem edesim geldi. Tadaşi karakteri de klasik olayın baş kahramanı olarak oradan oraya koşup durdu. Nedense bir türlü ölmeyen ilk ayaklı balığımız da Tadaşi nereye gitse peşindeydi maşallah (: Aslında güzel bir kitaptı, yine de sanki bir şeyler eksikmiş gibi bir izlenim yaratmadı da değil. Pek benim tarzım olmasa da bu tarzı sevenler için tavsiye edebilirim. Çizimler ise başta sanki renkli sayfaların fotokopisi gibi olsa da sonrasında oldukça iyiydi. Kitabın sonunda ise özel derleme adı altında iki mini hikaye daha vardı. Birincisi Merkez Kolonunun Hazin Öyküsü'ydü ki toplam 4 sayfaydı ve bu mini hikaye ile ilgili söyleyebileceğim tek şey garip olmasıydı. Amigara Fayının Gizemi ise ilk hikayeye göre birazcık daha uzun olmasının yanı sıra gerçekten adı gibi gizemliydi. Hatta GYO Kıpırdanan Dehşet yerine bu hikayenin daha ayrıntılı ve derin işlenmiş bir versiyonunu okumak isterdim diyebilirim.
Gyo: Kıpırdanan DehşetJunji İto · Gerekli Şeyler · 2019537 okunma